Blockchain Stories
Image default
Altcoin Bitcoin Bitcoin Cash Cryptocurrency Cryptomarkt Update Waves

Marktupdate: de Bitcoins zijn weer bezig, NEM en WAVES knallen

Het is weer weekend en dus kijken we weer terug op de afgelopen cryptoweek. Er is weer van alles gebeurd en net als de afgelopen weken heeft Bitcoin hier weer een flink aandeel in. In dit artikel nemen we Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin SV, NEM en Waves met je door.

Bitcoin (BTC)

Uiteraard komt als eerste BTC weer aan bod. De afgelopen week is maar liefst 13% van de prijs verdampt. Waar we de week begonnen met een prijs van ongeveer $4000, kun je op dit moment voor ongeveer  $3500 een BTC kopen. Daarnaast heeft de Bitcoin een low aangetikt van $3285. Dat was anderhalf jaar geleden, namelijk begin Augustus, voor het laatst het geval.

BTC prijs update week Bitcoin
BTC prijs update – afgelopen week

De oorzaak van deze daling is niet per direct aan te wijzen. Nadat er na enkele weken van consolidatie de downtrend werd ingezet, is er geen touw meer aan vast te knopen. Het nieuws dat de ETF van Van Eck – SolidX opnieuw werden uitgesteld, zorgde echter wel weer voor een extra negatieve sfeer.

Bitcoin Cash (BCH)

En dan misschien wel de coin die het op dit moments het aller zwaarst heeft: Bitcoin Cash. Sinds de hard fork van enkele weken terug, waardoor de Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV) ontstond, lijkt  BCH (of: Bitcoin Cash ABC) het onderspit te moeten delven. De afgelopen week raakte BCH ook weer  42,95% van haar totale waarde kwijt: de prijs is nu slechts $106.

Bitcoin Cash prijsupdate week
Bitcoin Cash prijsupdate afgelopen week

Bitcoin SV (BSV)

Waar BCH het dus zwaar heeft, lijkt Bitcoin SV de strijd gewonnen te hebben. Maar desondanks blijven er enorm veel negatieve geluiden rondom BSV. Ondanks de stijging van de prijs, zijn er veel speculanten die twijfelen aan de echtheid van de grondslag van deze geforkede coin. Het is allerminst bijzonder dat een coin, waar veel negatieve verhalen over zijn, stijgt terwijl de hele markt bloed. Craig Wright heeft zich in ieder geval niet populair gemaakt met uitspraken die hij heeft gedaan. Er gaan geruchten dat hij met z’n bags BTC heeft gedumpt om zijn BSV te laten stijgen. Maar dit zijn natuurlijk mooie verhalen die eenvoudig door BCH-aanhangers de wereld in geslingerd kunnen worden. De toekomst zal uitwijzen welke van de twee kemphaantjes (Craig Wright of Roger Ver) er met de ‘winst’ vandoor gaat.

BSV prijs afgelopen week
BSV prijs afgelopen week

NEM (XEM)

De chart van NEM (XEM) laat ook een interessant beeld zien. Waar de prijs van Bitcoin daalde, zie je duidelijk dat de waarde van een XEM in BTC (groene lijn) de afgelopen dagen enorm toe is genomen.

XEM NEM prijs stijging
XEM NEM prijs stijging

NEM is een van de weinige coins en tokens uit de top honderd, die niet diep in het rood staat. Dit is waarschijnlijk te wijden aan het nieuws dat enkele dagen geleden naar buiten kwam. Op vier december werd namelijk bekend gemaakt dat NEM samen gaat werken met Ripple en een aantal andere partners om ‘Blockchain for Europe’ te gaan ontwikkelen. Dit initiatief moet er onder andere voor zorgen dat er uiteindelijk juiste beslissingen gemaakt worden op het gebied van regelgeving, door de kennis over blockchain naar een hoger niveau te gaan tillen.

Waves (WAVES)

We sluiten dit artikel af met Waves. Want als er één coin is geweest waarmee je een gigantische winst kon maken, was dat WAVES.

WAVES prijs week update
WAVES prijs week update

Deze stijging was te wijden aan het feit dat de mobiele wallet is gepresenteerd. In onderstaand filmpje is te zien wat er allemaal met deze app mogelijk is. Op het moment dat deze tweet de wereld in werd gestuurd, kon je voor ongeveer $1,50 een WAVES kopen. Nog geen dag later was diezelfde WAVES maar liefst $2,30 waard. Na deze (fundamentele) pump, zakte de prijs weer terug naar de oorspronkelijke prijs van $1,40. Maar dit had uiteraard ook te maken met de daling van de BTC.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

Ethereum Whales houden vertrouwen in de markt, ondanks recente dip

Marijn Van Leeuwen

Toncoin stijgt 10% en haalt Dogecoin in

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer