Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Blockchain for Europe door Ripple, NEM en vrienden

Vier blockchainbedrijven slaan de handen in één in de vorm van hun ‘Blockchain for Europe’ plan. Ripple, de NEM Foundation,  Emurgo en ontwikkelingsbedrijf Fetch.AI werken samen om de kennis omtrent blockchains te verbeteren. Dit initiatief moet er onder andere voor zorgen dat er uiteindelijk juiste beslissingen gemaakt worden op het gebied van regelgeving.

XRP, XEM en ADA

Ripple is bedrijf achter XRP, de NEM Foundation is verantwoordelijk voor de gelijknamige cryptomunt NEM en Emurgo bouwt aan Cardano. Bij Fetch.AI werken ze aan onder andere aan AI en een (meer) geautomatiseerde wereld. De Blockchain for Europe Association wil Europa dus graag een handje helpen op het gebied van blockchains en distributed ledger technologie (DLT). Doordat wij nogal veel verschillende regeringen en dus regeltjes hebben is de discussie aardig versplinterd. Volgens de betrokken partijen komt hierdoor niet de juiste informatie naar buiten.

Blockchain For Europe (?)

Dit bondgenootschap wil de landen van de EU leren hoe het echt zit. Alle lidstaten moeten onderwezen worden. Deze bedrijven bouwen allemaal aan een eigen chain en doen dit natuurlijk niet uit de goedheid van hun hart. Zij hebben belang bij gunstige en tegelijkertijd duidelijke regels. Regelgeving voor deze chains is leuk, maar het is natuurlijk een heel ander soort dan eventuele regels voor een bitcoin. Het is de vraag of deze groep ook de open-source projecten vertegenwoordigt of alleen voor eigen gewin gaat. We kunnen uitgaan van het laatste, maar stiekem hopen op het eerste.

Wereldwijde regeltjes

Steeds meer officiële instanties roepen het een en ander over bitcoin en andere cryptovaluta. Zo kwam deze week nog naar buiten dat de G20-landen bezig zijn met internationale regels rondom cryptocurrency. Met name het internationale en grensoverschrijdende karakter baart verschillende overheden nogal zorgen. Niet gek, want met name BTC is gemaakt om zich weinig (of helemaal niets) aan te trekken van overheden.

Bron: Persbericht 

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer