Blockchain Stories
G20: Belasting op bitcoin en andere cryptovaluta
Nieuws

G20: Belasting op bitcoin en andere cryptovaluta

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De G20-landen roepen elkaar op om samen regels te bedenken om bitcoin en andere cryptovaluta te belasten. Ook moeten er maatregels worden genomen om het witwassen met de anoniemere coins tegen te gaan. Dat meldt de Japanse website Jiji.com. Tijdens de bijeenkomst in Buenos Aires in Argentinië kwamen alle grote wereldleiders samen om over allerlei zaken te praten. Bitcoin en cryptomunten was één van de onderwerpen. Onze minister-president Mark Rutte was er ook bij.

G20 en cryptovaluta

Volgens Jiji gaat het de G20-landen met name om ‘een belastingmodel voor grenzeloze elektronische betalingen’. Huidige wetgeving in bijvoorbeeld Japan zorgt ervoor dat het land geen belasting kan heffen op buitenlandse partijen die geen vestiging hebben in Japan.

Japan neemt de leiding

Japan is bij de machtigste landen van de wereld één van de landen die voorop loopt op het gebied van cryptovaluta. In het land van de rijzende zon kun je zelfs al een bankrekening openen met bitcoin erop. (Waarom je dat zou willen is een andere kwestie, natuurlijk…) Ook drongen zij eerder dit jaar al aan op strengere internationale regels.

Regels in 2020

De lidstaten werken aan de opzet van deze nieuwe internationale regels. In 2019 wordt Japan voorzitter van de bijeenkomst en het land heeft aangekondigd dan spijkers met koppen te willen slaan met betrekking tot dit onderwerp. In 2020 moeten de wetgevers zover zijn om de nieuwe regels in te voeren. Tot die tijd en ook daarna is het toch vooral aan de landen zelf om te bepalen hoe zij omgaan met deze nieuwe vorm van valuta en betalingen. De Franse minister van financiën Bruno Le Maire riep op om bitcoin (BTC) heel goed in de gaten te houden: “We moeten samen met de andere lidstaten werken aan een manier om bitcoin te reguleren.

Regulering op het gebied van bitcoin

Bij de opkomst van nieuwe technieken zijn overheden vaak nogal traag om maatregelen te nemen. Het zijn logge organisaties die niet snel beslissingen kunnen nemen. Regulering laat dus nog wel even op zich wachten in de meeste landen. Niemand weet hoe en wanneer het crypto ecosysteem weer nieuwe stappen gaat zetten, daarom is het ook bijzonder lastig om aan duidelijke regels te werken.

 

Gerelateerde berichten

Moonriver (MOVR) klaar voor uitbraak: bullish signalen volgens analist

Thanh Lanh Tran

Ripple vs SEC update: wat betekent dit voor XRP?

Julian Smits

ZachXBT lost WazirX hack bug bounty op en ontmaskert hacker

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu