Blockchain Stories
Image default
Binance Binance Coin Nieuws

Binance komt met eigen blockchain: Binance Chain

Binance, de grootste cryptobeurs als het om handelsvolume gaat zal een eigen blockchain gaan uitrollen. De Binance Chain, want zo wordt deze blockchain genoemd, moet in de komende maanden gelanceerd worden. De plannen waren er al een tijdje, maar nu komt Binance ook daadwerkelijk met wat meer details. Hun eigen BNB coin gaat ook een rol spelen.

Binance Chain op komst

De nieuwe blockchain moet fungeren als basis voor nieuwe cryptovaluta en tokens van Initial Coin Offerings (ICO). Op deze manier wil Binance hun profiel in de cryptomarkt nog verder uitbreiden.

Tokens en ICO’s

De plannen over deze blockchain zijn bekend gemaakt tijdens een evenement over “Decrypting Blockchain for Business” in Singapore. CEO Changpeng Zhao, beter bekend als CZ, maakte duidelijk dat dit idee eigenlijk ingaat op de oude visie achter cryptocurrency. Tijdens de bullrun van kerst 2017 was de term ICO namelijk booming. CZ gelooft erin dat deze ‘oude’ visie achter cryptomunten door zal blijven gaan wanneer de wereldwijde adoptie toeneemt. Met de nieuwe blockchain speelt CZ dus in op de ontwikkeling van nieuwe start-ups die blockchain willen integreren in haar processen en (work)flows. Het is nog niet duidelijk wat precies de pluspunten zijn van deze nieuwe blockchain tegenover de al bestaande projecten.

In deze fundamentele toename van de wereldwijde adoptie van de blockchain, wil de exchange natuurlijk graag een groot aandeel hebben in de nieuwe stortvloed aan eventuele ICO’s en andere tokens. Door deze ontwikkelingen zouden er “millions of coins and thousands of blockchains” kunnen ontstaan. Deze uitspraak zorgt ervoor dat er twee kampen zijn ontstaan. De ene kant is blij met deze grote variëteit aan blockchains en de daarbij horende toenemende kans op adoptie, waar de tegenhangers door de bomen het bos niet meer zien.

Ontwikkelingen

Waar Binance nog steeds de grootste exchange is, is het handelsvolume met maar liefst 50 procent gedaald. Echter heeft CZ laten weten dat het bedrijf nog steeds heel stabiel is. De business blijft winstgevend en er blijven dus ontwikkelingen komen. Zo openden ze recent een fiat-to-crypto exchange in Oeganda. Hiermee kunnen de inwoners Bitcoin en Ethereum kopen met de lokale Oegandese shillings (UGX). Binance lijkt zich op veel meer verschillende markten te gaan richten. Vandaag publiceerde de cryptobeurs namelijk ook de nieuwe beelden van de Binance DEX (Decentrale EXchange).

Bron: Cointelegraph

Gerelateerde artikelen

Solana beschikbaar op HashKey Global en zorgt voor uitbreiding Aziatische markt

Bo van Stenis

Goedkeuring Ethereum ETF zorgt dat ONDO met 13% stijgt

Timo Bruinsel

Solana overweegt 50% verbranding prioriteitsvergoeding af te schaffen

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer