Blockchain Stories

Binance Coin (BNB): handelen met korting

Robin Heester
binance-coin-logo

Binance Coin (BNB) is de eigen coin van cryptobeurs Binance. BNB is een ERC20-token op de blockchain van Ethereum. Met het vasthouden van deze munt kun je rekenenen op een aantal voordelen op het handelsplatform.

Oorsprong van de munt

Zoals vele andere coins is ook deze begonnen met een crowdfunding. Tijdens de ICO zijn er 200 miljoen BNB-munten gecreëerd. In de whitepaper is te lezen dat de organisatie achter Binance elk kwartaal 20% van alle gemaakte munten wil terug kopen. Deze coins worden vervolgens vernietigd, om zo de munt steeds schaarser te maken.

Minder fees op Binance

BNB is bedoeld als ‘gas’ voor het ecosysteem van de cryptobeurs. Je kunt de handelstarieven, de zogeheten ‘fees’, met de Binancemunt betalen. Dat is ook direct de belangrijkste usecase. In jaar één krijg je maar liefst 50% korting op je fees als je deze betaalt met BNB.

Deze korting wordt elk jaar gehalveerd om uiteindelijk in het vijfde jaar te verdwijnen. De korting kan als actieve handelaar aardig oplopen. Als je meerdere transacties per dag doet doe je er waarschijnlijk goed aan om een beetje BNB op rekening te hebben staan.

Toekomstplannen

Na die eerder genoemde vijf jaar is er op dit moment nog geen échte use case bekend voor de coin van Binance. Wel zijn er plannen om op termijn te bouwen aan een decentrale exchange, waar BNB dan één van de bouwstenen van gaat worden.

BNB kopen

Wil je Binance Coin kopen? Dat kon altijd op Binance zelf, maar dat is sinds 2023 niet meer mogelijk voor Nederlanders. Wel is Binance Coin verkrijgbaar bij andere exchanges waar je eenvoudig kan betalen met iDEAL.

Via onderstaande widget kan je BNB kopen met iDEAL, Bancontact en PayPal. Uiteraard kan je ook de BNB koers checken.

Ben je nieuw en weet je niet waar je moet beginnen check dan onze beginnersgids.

Houd wel in je achterhoofd dat dit een munt is die heel erg afhankelijk is van Binance zelf. Zolang het goed gaat met de exchange is het goed in te beelden dat deze coin goed mee kan blijven doen. Maar als er om wat voor reden dan ook zand in de motor van het handelsplatform komt, kan dat effect hebben op de prijs. Vergeet niet onze uitleg over andere cryptovaluta te checken!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer