Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Homeland Security zit Monero (XMR) en Zcash (ZEC) op de hielen

Gisteren hadden we het nog over privacy coins en de strijd met instanties. Verschillende cryptovaluta halen allerlei trucjes uit in de code om hun coin zo privé mogelijk te maken. Maar de technologische ontwikkelingen bij de ‘tegenpartij’ staan ook niet stil. Volgens een recent gepubliceerde aankondiging, wil het DHS (Departement of Homeland Security van Amerika) weten of het mogelijk is om transacties op blockchain te volgen die worden uitgevoerd met privacycoins. Het argument daarvoor is eigenlijk altijd het witwassen en andere criminele activiteiten.

“Anytime we can deny terrorists of funding avenues is good. Also, this bill goes a long way to recognizing cryptocurrencies are here to stay and will become more ingrained in the fabric of our lives. The drawback is the lack of knowledge about cryptocurrencies within DHS.”

Bitcoin analyse tool

DHS heeft al een aantal Bitcoin-gerichte analysetools, maar de toepassing is beperkt doordat er steeds meer gebruik word gemaakt van andere cryptovaluta. Met deze tools kunnen ze met wat moeite veel adressen koppelen aan bepaalde personen of instanties. Daarom zijn ze ook geïnteresseerd in het creëren van dergelijke blockchain-monitoring tools die het volgen van Zcash en Monero mogelijk maken. Met de invoering van de nieuwe analyse tool hoopt het DHS zijn capaciteiten uit te breiden.

“Design a blockchain analysis ecosystem or modify an existing one, that enables forensic analysis for homeland security and law enforcement applications for cryptocurrencies, such as Zcash and Monero.”

Jagen op Monero (XMR) en Zcash (ZEC)

In het rapport wordt gesproken over drie fases: van ontwikkeling tot implementatie. Fase één omvat het ontwerp van een “blockchain-analyse-ecosysteem” dat de forensische analyse van cryptocurrency’s mogelijk maakt. Met name Monero en Zcash zijn op dit moment dus het doelwit.

Tijdens fase twee wil Homeland Security een prototype van het ecosysteem dat in fase één is ontworpen kunnen demonstreren. Er zullen drie drie usecases worden behandeld. Na elke demonstratie wordt een technisch rapport opgemaakt om de technologie te verbeteren.

In fase drie wil Het Department of Homeland Security van Amerika bekijken hoe het voorgestelde ecosysteem kan worden gebruikt in zowel de overheids- als de commerciële sector.

Wereldeconomie

Ook bij de veiligheidsdiensten in Amerika lijkt het belletje nu te gaan rinkelen: cryptovaluta worden steeds belangrijker. Met name het privacy aspect groeit gestaag door. Het monitoren van criminelen (en onschuldige burgers..) staat hoog op het lijstje van geheime diensten, daar hoort een manier om geld te traceren natuurlijk ook bij.

Gerelateerde artikelen

$26 miljoen aan Solana presale memecoin projecten compleet verlaten

Thanh Lanh Tran

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer