25 juni 2022
Blockchain Stories
Nieuws

Cryptocurrency populair onder Amerikaanse freelancers

Cryptocurrency populair onder Amerikaanse freelancers

Volgens een rapport van Humans.net gebruiken een hele boel Amerikaans freelancers wel eens cryptocurrency. 38% van de 1100 ondervraagde ondernemers gaven aan regelmatig cryptovaluta zoals bitcoin te gebruiken. 24% had nog nooit van deze nieuwe munten gehoord en 41% van de ondervraagde heeft het nog nooit gebruikt.

Voordelen van cryptovaluta

De deelnemers aan het onderzoek gaven met name de mogelijkheid tot betalingen zonder tussenpersoon als grootste pluspunt. Een ander groot pluspunt voor ondernemers is natuurlijk gemakkelijke betalingen over de grens. freelance cryptocurrency populair humans.netAfbeelding van Humans.net

Freelancers en bitcoin

Digitale freelancers zijn in opkomst en moeten zich constant aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. In een tijd waarin je snel moet kunnen schakelen en veel verschillende baantjes hebt is het van belang dat betalingen niet te ingewikkeld zijn. Van oudsher hielden handelaren bijvoorbeeld erg van contant geld. Die plaats nemen cryptovaluta nu in wanneer je onderneemt op het internet. Wanneer je geen solide werkrelatie hebt met je klanten is betaald krijgen niet altijd even makkelijk. Met bitcoin heb je verder geen last van banken of PayPal die eventueel transacties terugdraaien bij klachten van de betalende klant. Wanneer jij je geld ontvangt kun jij je werk leveren, het is immers duidelijk dat de betaling is voldaan. 29% van de ondervraagde freelancers zou het liefst alle geldtransacties met behulp van cryptovaluta voldoen.

Humans.net

Bij Humans.net kunnen freelancers en opdrachtgevers elkaar vinden. Sites als Fiverr en Upwork vragen een hoop geld voor allerlei verschillende functionaliteiten. Bij Humans.net is dat niet aan de orde. Het platform is de verbindende factor tussen werkzoeker en werkgever en daarna is het aan beide partijen om met elkaar overeenstemming te bereiken.

Moeilijkheden

Het ligt voor de hand dat eigenlijk iedereen die dagelijks geld heen en weer moet sturen dat zo goedkoop en snel mogelijk wil doen. Maar tot op heden lijkt het grootste gedeelte van de ondernemers toch te kiezen voor de good old euro, dollar of andere lokale valuta. Logisch, aangezien je best wat technische kennis moet hebben om veilig en netjes om te gaan met cryptovaluta. De mogelijkheden en kansen liggen er, het is nu aan de industrie als geheel om mensen binnen te hengelen door het steeds makkelijker te maken om te betalen met bitcoin en andere cryptomunten.

Bron: CCN

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Kinit: de eerste applicatie voor Kin

Arnold Hubach

Dogecoin verwerkt meer transacties dan Bitcoin Cash

Robin Heester

Digitale assets via Zwitserse bank

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.