0 C
Amsterdam
15 december 2018
Blockchain Stories
  • Home
  • Nieuws
  • Cryptocurrency populair onder Amerikaanse freelancers
Nieuws

Cryptocurrency populair onder Amerikaanse freelancers

Cryptocurrency populair onder Amerikaanse freelancers

Volgens een rapport van Humans.net gebruiken een hele boel Amerikaans freelancers wel eens cryptocurrency. 38% van de 1100 ondervraagde ondernemers gaven aan regelmatig cryptovaluta zoals bitcoin te gebruiken. 24% had nog nooit van deze nieuwe munten gehoord en 41% van de ondervraagde heeft het nog nooit gebruikt.

Voordelen van cryptovaluta

De deelnemers aan het onderzoek gaven met name de mogelijkheid tot betalingen zonder tussenpersoon als grootste pluspunt. Een ander groot pluspunt voor ondernemers is natuurlijk gemakkelijke betalingen over de grens. freelance cryptocurrency populair humans.netAfbeelding van Humans.net

Freelancers en bitcoin

Digitale freelancers zijn in opkomst en moeten zich constant aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. In een tijd waarin je snel moet kunnen schakelen en veel verschillende baantjes hebt is het van belang dat betalingen niet te ingewikkeld zijn. Van oudsher hielden handelaren bijvoorbeeld erg van contant geld. Die plaats nemen cryptovaluta nu in wanneer je onderneemt op het internet. Wanneer je geen solide werkrelatie hebt met je klanten is betaald krijgen niet altijd even makkelijk. Met bitcoin heb je verder geen last van banken of PayPal die eventueel transacties terugdraaien bij klachten van de betalende klant. Wanneer jij je geld ontvangt kun jij je werk leveren, het is immers duidelijk dat de betaling is voldaan. 29% van de ondervraagde freelancers zou het liefst alle geldtransacties met behulp van cryptovaluta voldoen.

Humans.net

Bij Humans.net kunnen freelancers en opdrachtgevers elkaar vinden. Sites als Fiverr en Upwork vragen een hoop geld voor allerlei verschillende functionaliteiten. Bij Humans.net is dat niet aan de orde. Het platform is de verbindende factor tussen werkzoeker en werkgever en daarna is het aan beide partijen om met elkaar overeenstemming te bereiken.

Moeilijkheden

Het ligt voor de hand dat eigenlijk iedereen die dagelijks geld heen en weer moet sturen dat zo goedkoop en snel mogelijk wil doen. Maar tot op heden lijkt het grootste gedeelte van de ondernemers toch te kiezen voor de good old euro, dollar of andere lokale valuta. Logisch, aangezien je best wat technische kennis moet hebben om veilig en netjes om te gaan met cryptovaluta. De mogelijkheden en kansen liggen er, het is nu aan de industrie als geheel om mensen binnen te hengelen door het steeds makkelijker te maken om te betalen met bitcoin en andere cryptomunten.

Bron: CCN

Regelmatig updates ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required

Gerelateerde artikelen

Wetgevers vragen SEC om opheldering crypto

Jordy Schreuder

Craig Wright: “Ik heb meer geld dan jullie land”

Robin Heester

De afgelopen week: Bitcoin, Bitmain, ETF’s en meer

Arnold Hubach