19 juni 2021
Blockchain Stories
Nieuws

Bitmain sluit kantoor in Amsterdam

Bitmain sluit kantoor in Amsterdam

Bitmain sluit opnieuw een kantoor. Deze keer is het kantoor in Amsterdam aan de beurt. De mining gigant uit China moet enorm snijden in hun uitgaves na gigantische verliezen in het vorige kwartaal. Dit nieuws komt niet geheel als een verrassing. Het rommelt enorm bij Bitmain. Eerder stapte topmannen Jihan Wu en Micree Zhan al op.

Amsterdam en Bitmain

Tegenover Coindesk vertelde een woordvoerder van Bitmain dat het kantoor in onze hoofdstad nog wel even open blijft. De beslissing om de deuren uiteindelijk te sluiten is echter al gemaakt. De woordvoerder liet ook weten dat deze maatregelen nodig zijn om op lange termijn nog te kunnen blijven bestaan. De exacte tijd en datum van het sluiten is niet duidelijk. De werknemers van het bedrijf moeten voorlopig nog in spanning afwachten. Het kantoor in Amsterdam richt zich qua werkzaamheden vooral op de grootste inkomstenbron van Bitmain: de miningpool van BTC.com. Maar door de slechte resultaten afgelopen jaar

Bitmain in zwaar weer

2018 was voor een hele hoop bedrijven (en mensen) in de cryptowereld behoorlijk heftig en teleurstellend. Hier en daar vallen ondernemingen om. Maar ook de allergrootste en machtigste bedrijven voelen het flink in hun portemonnee. In 2017 was Bitmain de koning op het gebied van bitcoin mining. Nu moet het enorm snijden in allerlei lagen van het bedrijf om überhaupt het volgende jaar te halen. Het kan verkeren, zeker in de wereld van bitcoin en andere cryptovaluta.


Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Tether (USDT) niet alleen gedekt door dollars?

Robin Heester

Bitcoin (BTC) hikt tegen $5.200 aan, PayPal-bestuurder “shillt” bitcoin

Wessel Simons

Gerucht: Samsung Galaxy S10 komt met bitcoin wallet

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.