29 juli 2021
Blockchain Stories
Nieuws

Dagoverzicht: ESCOBAR tegen Trump

ESCOBAR tegen Trump

Vandaag is een relatief rustig dagje. Het dagoverzicht bestaat met name uit opmerkelijke nieuwtjes. Een cryptomunt uit de koker van een Escobar om het Trump lastig te maken en Mongolië zet in op bitcoin en andere cryptocurrency’s. Na deze top vijf ben je weer op de hoogte.

Escobar met cryptocurrency tegen Trump

De broer van drugsbaas Pablo Escobar wil met een cryptocurrency de Amerikaanse President Trump uit het Witte Huis schoppen. Via een GoFundMe haalde Roberto Escobar ruim 50 miljoen dollars op. De munt krijgt de toepasselijke naam ESCOBAR. De cryptomunt wordt qua waarde gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar en is een ERC20-token.
Lees verder: The Next Web

Decentraal crowdfunden met BTC

Met behulp van een handig tooltje van BTCPay Server kun je nu je eigen crowdfunding opzetten. Zonder dat daar ook maar iemand anders iets aan kan verdienen. Je bent eigen baas van je campagne en je bent niet afhankelijk van de regeltjes van anderen. Heb je nog een goed idee op de plank liggen? Dan is dit misschien een leuke mogelijkheid om er mee te starten.
Lees verder: Bitcoin Crowdfunding: Zonder Patreon en Kickstarter.

Grote Indiase bank weert cryptokopers

Kotak Mahindra is een van de grootste banken van India. Rekeninghouders wordt geadviseerd geen cryptocurrency te kopen. Volgens het onderstaande screenshot volgt de bank de regels op van de reserve bank van het land. Dit toont aan dat een manier om zonder banken geldtransacties te doen niet zo’n slecht idee is.

Mongolië experimenteert met stablecoin

Ulaanbaaatar, de hoofdstad van Mongolië, is een samenwerking aangegaan met het Zuid-Koreaanse bedrijf Terra. Terra richt zich met hun stablecoin op snelle transacties en verschillende leenmogelijkheden. Op termijn wil het bestuur van de stad helemaal overstappen op andere manieren van betalen. Ook wordt er budget vrijgemaakt om dit soort experimenten te subsidiëren.

Lees verder bij: Cointelegraph

Mongolië zet in op bitcoin mining

Het blijft in Mongolië niet bij het uitproberen van stablecoins. Ook de bitcoin mining industrie moet dit jaar een enorme boost krijgen. De elektriciteit in het land is goedkoop en daarom is het een goede plek om mining hardware te installeren. Ginco Mongol komt uit Japan maar runt nu twee mining faciliteiten in Mongolië. Volgens Ginco is het een moeilijke business, maar met de lage stroomkosten ziet hij nog genoeg kansen.

Lees verder bij: Bitcoinist

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Coinbase naar Japan

Robin Heester

Trezor malware wallets in omloop

Marvin

Bullish onderonsje Coinbase en BlackRock

Jordy Schreuder
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.