Blockchain Stories
Image default
Blog Nieuws

Bitcoin Crowdfunding: Zonder Patreon en Kickstarter

Met Bitcoin Crowdfunding van BTCPay Server kun je zelf gemakkelijk een eigen campagne starten om geld in te zamelen voor jouw project. Leuk en nuttig, want op deze manier heb je tussenpersonen zoals Patreon en Kickstarter niet meer nodig.

Bitcoin Crowdfunding door BTCPay Server

Met ‘Crowdfunding’ van BTCPay kun je gemakkelijk zelf een actie starten. Via de aangeboden interface kun je relatief snel en eenvoudig zelf een campagne neerzetten. Jij bent zelf de eigenaar van het platform en de opbrengsten kun je dus direct in jouw bitcoin wallet vinden. Er zijn verder geen kosten aan verbonden.

Functies

De ingebouwde functies voor het opzetten van dit soort campagnes even kort op een rijtje:

  • Je host zelf je campagne
  • Jouw supporters betalen direct aan jou
  • Ondersteuning van het Lightning Network
  • Actuele updates
  • Mijlpalen waardoor je voor een x bedrag iets extra’s krijgt
  • Je kunt de minimale en maximaal op te halen bedragen instellen
  • Je kunt zelf knutselen aan de campagne met behulp van custom CSS
  • Tal van andere kleine handigheden die je ook ziet bij de grote crowdfunding platformen.

Decentrale crowdfunding met bitcoin

De wereld van bitcoin draait om één ding: decentralisatie. Je wil zo min mogelijk macht bij een persoon of een instantie leggen. Als het eventjes kan helemaal niet. In sommige industrieën is daar soms minder reden toe dan bij andere. Het is bijvoorbeeld erg makkelijk om via een platform als Patreon jouw favoriete YouTubers elke maand wat geld te geven zodat zij door kunnen gaan met jou entertainen. En wanneer jij een vette nieuwe film of game wil maken, maar daar niet genoeg budget voor hebt kun je via Kickstarter of Indiegogo daar alsnog aankomen. Dat is hartstikke mooi. Maar de afgelopen maanden rommelt het een beetje in crowdfunding land.

Andere meningen zijn niet altijd welkom

Bij bijvoorbeeld Patreon zijn de afgelopen tijd mensen in de ban gedaan die een ander gedachtegoed aanhangen dan de leidinggevende bij het platform. Links tegen rechts, dat soort geneuzel. Naar aanleiding daarvan zijn er ook andere mensen van het platform verdwenen. Een van de ‘slachtoffer’ is een grote YouTuber Dave Rubin. Hij is samen met anderen opzoek naar een alternatief. Het zou leuk zijn als hij de bovenstaande opties van Bitcoin Crowdfunding eens goed bekijkt.

Vrijheid van meningsuiting

Met de huidige stand van zaken in crowdfundingland is het voor sommige individuen bijzonder lastig om een geschikt platform te vinden. Het beleid van een hele boel publieke platformen op ons mooie internet werkt met name de wat ‘rechtse’ mensen tegen. Terwijl bijvoorbeeld een Dave Rubin naar mijn weten geen wetten heeft overtreden wordt hij toch zonder pardon van een Patreon afgetrapt. In de strijd tegen zogenaamd nep nieuws en hate speech is alles geoorloofd, ook het gewoon monddood maken van deze personen. Daar kun je van alles van vinden, maar er zijn (zo blijkt nu) alternatieven voor deze platformen op komst met bitcoin in de hoofdrol. Bitcoin Crowdfunding kan een mooie toepassing zijn voor iedereen die liever zelf de touwtjes in handen heeft.

Gerelateerde artikelen

$26 miljoen aan Solana presale memecoin projecten compleet verlaten

Thanh Lanh Tran

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer