29 juli 2021
Blockchain Stories
Nieuws

Dagoverzicht: Let op Ethereum scam forks!

ethereum scam japan bitcoin atm

Een nieuwe dag, een nieuw dagoverzicht. We hebben weer de belangrijkste vijf nieuwtjes van vandaag voor je op een rijtje gezet. Met onder andere Ethereum scams en een exchange die na een hack van ruim 500 miljoen toch door mag gaan.

Ethereum forks mogelijk scams

Vermijd de altcoins genaamd Ethereum Nowa (ETN) en Ethereum Classic Vision (ETCV). Deze cryptomunten ontstaan bij een splitsing van de Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ETC) chains. Wanneer je deze coins wil claimen gebruik je de private keys van jouw echte ETH of ETC wallets. De oplichters achter deze scam coins kunnen vervolgens met jouw private key jouw wallets leeghalen. Wanneer je niks doet is er niks aan de hand. Dus houd het (voorlopig) gewoon lekker bij Ethereum en Ethereum Classic. Wanneer er coins voortkomen uit de fork die niet gemaakt zijn door oplichters, dan kun je ze altijd op een later tijdstip nog claimen.

Lees verder bij Cointelegraph.

Amerikaanse SEC: ‘Cryptocurrency onderzoeken in 2019’

De Amerikaanse Securities and Exchange Commison (SEC) is al enige tijd bezig met het onderzoeken van cryptovaluta. En ook dit jaar zijn onze geliefde muntjes weer een topprioriteit voor de Amerikanen. Tot op heden zijn ze er nog niet over uit. Zijn sommige cryptomunten nou aandelen of juist niet? En hoe zit het met bitcoin tegenover bijvoorbeeld een ether? Allerlei vragen die nog niet echt beantwoord zijn. Het doel voor 2019 is simpel: ‘de consumenten beschermen.’

Lees verder bij: CCN

Bitmain verliest topmannen

Bij dit nieuwtje spelen een beetje vals, want we publiceerde het nieuwtje gisteren al. Maar Jihan Wu en Micree Zhan stappen hoogstwaarschijnlijk op bij Bitmain. Beide heren schijnen het niet meer zo goed met elkaar te kunnen vinden. Bitmain leed afgelopen kwartaal een verlies van 400 miljoen (!) dat breekt je natuurlijk op. Bitmain was jarenlang het bedrijf als het gaat om bitcoin mining hardware.

Lees meer: Bitmain: Jihan Wu en Micree stappen op

Steeds meer pinautomaten voor bitcoin en altcoins

Het afgelopen jaar was qua prijsontwikkeling niet bepaald de mooiste voor de gemiddelde investeerder in cryptovaluta. Ondanks de prijsdalingen zijn er echter wel twee keer zoveel bitcoinpinautomaten (voor het gemak: bitcoin ATM’s) neergezet dan ooit daarvoor. In één jaar tijd is het aantal bitcoin ATM’s verdubbeld.

Je kunt hier verder lezen: Aantal Bitcoin ATM’s groeit met de dag.

Japanse cryptobeurs krijgt toch licentie na hack van 500+ miljoen dollar

Een halfjaar nadat Coincheck werd gehackt en er ruim een half miljard (!) aan cryptomunten werd gestolen mag de exchange toch doorgaan. De Japanse autoriteiten geven aan dat de beurs aan alle eisen voldoet.

Verder lezen kan bij CCN.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Politie arresteert Haagse crypto-ondernemer die 78 miljoen zou ophalen

Ismael

Update: CME kondigt plannen voor het lanceren van bitcoin futures aan

Robin Heester

Tether (USDT) niet alleen gedekt door dollars?

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.