29 juli 2021
Blockchain Stories
Nieuws

Bitmain: Jihan Wu en Micree Zhan stappen op

Bitmain Jihan Wu en Micree Zhan stappen op

Jihan Wu en Micree Zhan stappen hoogstwaarschijnlijk op bij Bitmain. Volgens het Chinese Odaily stappen de hoge heren op na een onderlinge ruzie. Bitmain wilde voorlopig nog niet reageren tegenover o.a CCN en 8BTC.

Bitmain en Bitcoin

Bitmain is al jaren hét bedrijf als het gaat om bitcoin mining. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren enorm veel geld verdiend met hun eigen mining pool en het verkopen van hardware. Maar mede door de verkeerde stap om zich te gaan focussen op de fork genaamd Bitcoin Cash zit Bitmain nu in zwaar weer.

400 miljoen verlies

Het afgelopen kwartaal leed Bitmain maar liefst 400 miljoen verlies(!). Door de tegenvallende resultaten wilde Jihan Wu en Micree Zhan de beurs op. Maar de regelmakers in Hong Kong waren het daar niet mee eens. Er zouden te weinig regels zijn om cryptocurrency producten te reguleren.

Jihan Wu en Micree Zhan

Volgens Odaily vond Zhan het niet erg om de afgelopen maanden de schuld op zich te nemen. Tijdens zijn leiderschap zag Bitmain ook gigantische winsten. Tijdens het jaar van de cryptogekte in 2017 wist het bedrijf uiteindelijk ruim 1.1 miljard (!) winst te behalen. Maar gedurende 2018 werden de resultaten steeds minder. De mining hardware bleef in de warenhuizen liggen. Heel veel hardwarefabrikanten hebben daar overigens last van in de wereld van cryptocurrency. Er zijn veel minder afnemers van materiaal dan gedacht. Dat komt mede door het slechte sentiment dat al ruim een jaar heerst in de markt.

Jihan Wu focuste zich de afgelopen tijd vooral op de ‘oorlog’ rondom Bitcoin Cash. Er was onenigheid binnen de community en daardoor was een nieuwe afsplitsing slechts een kwestie van tijd. Tijdens dit alles dwong Wu hun mining pool grotendeels Bitcoin Cash en een fork daarvan te minen. Dat leverde veel minder op dan het minen van de echte Bitcoin. Dit heeft Bitmain miljoenen dollars gekost.

Hoe nu verder bij Bitmain?

Nu de geruchten rondom Wu en Zhan de wereld in worden geslingerd zal het voorlopig nog wel onrustig blijven rondom Bitmain. Ooit was het bedrijf de koning met gigantische winsten en de beste hardware. Nu moet iedereen die betrokken is bij het bedrijf vrezen voor zijn of haar baan.

Bron: CCN

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Europees rapport: ‘verbied bitcoin niet!’

Robin Heester

Euro (EURS) als stablecoin: een nieuwe cryptocurrency

Robin Heester

Poetin wil Russische regulatie voor cryptocurrency snel regelen

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.