Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Dagoverzicht: ‘Decentrale projecten moeten vatbaar zijn voor 51%-aanval’

Het is weer een nieuwe dag en dus hebben wij weer de vijf ‘grootste’ nieuwtjes van cryptoland samengesteld. Niks missen? Check onze nieuwsbrief!

1. ‘Gedecentraliseerde Crypto netwerken moeten vatbaar zijn voor aanvallen’

Bovenstaande is een quote van de Charlie Lee, de man achter Litecoin. Volgens hem is elke gedecentraliseerde cryptocurrency vatbaar voor 51%-aanvallen. Elke blockchain die een immuniteit voor dit soort aanvallen vertoont, is in wezen een gecentraliseerd netwerk. Deze uitspraak deed Lee naar aanleiding van de 51%-aanval op Ethereum Classic.

Er zijn meer grote namen die zich hebben uitgesproken over deze aanval. Kyle Samani noemt het ‘het falen van het (verkeerd uitvoeren van de basis van) decentrale netwerk’. Een tekort aan decentralisatie maakt een netwerk logischerwijs vatbaarder voor dit soort aanvallen.

Lees meer uitspraken over deze kwestie (van onder andere Charlie Lee) op CCN.

2. Belgisch twitter account gehackt

Het Twitter account van een Belgische non-profit organisatie is gehackt. Dit account veranderde namelijk ineens in een fake account dat veel weg had van de Amerikaanse exchange Coinbase. Op het account van de Federation of Enterprises in Belgium (FEB) werden ineens giveways en promotieacties geplaatst. In de beschrijving van het account werd heel mooi “Official Coinbase Promotion Account” geplaatst en de profielfoto’s en dergelijke waren ook aangepast naar die van Coinbase. Enkel aan de account handle was te zien dat het een scam was: @VBOFEB.

De giveaway actie die werd gepost stimuleerde de volgers om een kleine hoeveelheid cryptomunten in te leggen om daar een grotere hoeveelheid voor terug te krijgen. De motivatie hierachter (vanuit de hackers gezien) was ‘om te vieren dat Coinbase was gegroeid naar 30.000.000 gebruikers’.

Lees verder op Cointelegraph

3. Ook Dash ligt onder vuur

Na enkele roerige dagen waarin veel over 51% aanvallen is gesproken, hebben we er nog meer nieuws over.

De NicheHash mining marktplaats heeft op dit namelijk de meerderheid van de rekenkracht van het Dash netwerk in handen. Het was een Reddit gebruiker die dit was opgevallen en naar buiten bracht. Dash heeft op dit moment een rekenkracht van in totaal bijna 1,900 Terahashes per seconde (TH/s). Het eerder genoemde NicheHash is verantwoordelijk voor 1000 TH/s, wat dus betekent dat dit meer dan 51% is. Deze hashrate is verdeeld over 25000 miners.

Dash werkt al een poosje aan zogenoemde chainlocks, wat er voor moet zorgen dat er meer toezicht is op het netwerk. Maar gezien dat nog niet operationeel is, zouden er theoretisch dus weer double spending transacties kunnen gaan plaatsvinden.

4. Monero populair voor malware mining

Monero (XMR) is veruit de populairste cryptocurrency die door criminelen wordt gebruikt voor mining malware. Twee onderzoekers uit Madrid publiceerden dit vorige week. In totaal zouden de hackers maar liefst 4,32% van de totale XMR’s (die op dit moment in circulatie zijn) gemined hebben. Met behulp van deze malware wordt jouw computer ongewenst gebruikt voor het minen van Monero.

In totaal zijn er meer dan 4 miljoen malwares (malicious softwares) geanalyseerd uit de periode van 2007 tot 2018. Daarmee hebben de onderzoekers 1 miljoen miners kunnen identificeren. Het is niet bekend hoeveel van deze $40 miljoen ook daadwerkelijk is uitbetaald naar cash geld.

Lees het meer over dit onderwerp in het artikel van Coindesk.

5. DX.Exchange lekt klantgegevens

Geen goede start voor DX.Exchange. Het Estlandse bedrijf achter de cryptocurrency- en getokinezeerde aandelen heeft naar verluidt een gat in de beveiliging gedicht. Door dit foutje verstuurde de handelsbeurs privé gegevens naar jouw internetbrowser. Dat is geen probleem, maar bij deze gegevens zaten blijkbaar ook onderdelen van andere handelaren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Onder andere linkjes om wachtwoorden te resetten waren te vinden.

Bron: Cointelegraph

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer