2 december 2022
Blockchain Stories
Bitcoin Nieuws

Aantal Bitcoin ATM’s groeit met de dag

Bitcoin ATMs aantal groeit

Het aantal wereldwijd geïnstalleerde bitcoin-geldautomaten (ATM’s) is gestegen tot boven de 4.000 stuks. Volgens de gegevens van de branchestatistieken-verzamelaar Coin ATM Radar. Met behulp van Bitcoin ATM’s kun je gemakkelijk en relatief anoniem bitcoin kopen. Het werkt zoals een normale pinautomaat.

Moordend tempo

Per dag worden er zo’n 5 geldautomaten geïnstalleerd. Ondanks de aanhoudende bear markt is dit groeitempo van de hoogste snelheidsklasse. Zelfs toen in 2017 de prijzen van bitcoin en andere cryptomunten omhoog schoot, werden er minder ATM’s dan nu geprepareerd. Bullish indicator? Wellicht. Maar misschien kun je dus eerdaags bij jou om de hoek, je eigen bitcoin uit de muur trekken.

Schiphol Crypto BTC ETH euro
Schiphol Bitcoin ATM

De verdeling van Bitcoin ATM’s

Van de in totaal 4167 Bitcoin pinautomaten wereldwijd bevindt 71,8 procent zich in Noord-Amerika. 56 procent in de Verenigde Staten en 15 procent in Canada. 23 procent in Europa en 2,6 procent in Azië. 1,3 en 1,1 procent zijn respectievelijk in Oceanië en Zuid-Amerika, en slechts 0,2 procent bevindt zich in Afrika. Binnen Azië heeft Hong Kong het leeuwendeel van de geldautomaten – goed voor 0,8 procent van de machines wereldwijd – terwijl het in Europa Oostenrijk is (6,4 procent), op de voet gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (4,8 procent). Werk aan de winkel dus voor ons kleine kikkerlandje. waar er er ook enkele staan, bijvoorbeeld éen op Schiphol.

Long live king Bitcoin

Volgens de gegevens zijn de installaties in de Verenigde Staten gestegen van 1.216 op 1 januari 2018 naar 2.475 vandaag de dag. Dat zijn dus ruim 1200 nieuwe automaten in één jaar, een verdubbeling. Bijna alle crypto-geldautomaten ondersteunen bitcoin. Ruim 64% ondersteunt daarnaast ook nog een altcoin. Ook in de ATM wereld blijft Bitcoin de koning.

Toekomstmuziek

De dag dat je overal met je favoriete cryptomunt kunt betalen lijkt nu nog ver weg. Alles heeft zijn tijd nodig, maar dat die dag komt lijkt onvermijdelijk. We staan wellicht aan de start van een nieuw digitaal tijdperk waar bitcoin en andere cryptocurrency een grote rol in kunnen spelen.

Foto: Flickr

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Litecoin koopt aandeel in bank met hulp TokenPay

Robin Heester

BIS-directeur tegen programmeurs: ”Stop met proberen geld te maken”

Robin Heester

Identiteit gebruikers Metamask eenvoudig te achterhalen

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.