26 september 2023
Blockchain Stories
Bitcoin Ethereum Nieuws

Ruil je euro’s in voor BTC of ETH op Schiphol

Schiphol Crypto BTC ETH euro

Reizigers die Europa verlaten via Schiphol kunnen vanaf nu hun euro’s inwisselen voor bitcoin (BTC) of ether (ETH) bij een bitcoinautomaat. De automaat is minstens een half jaar beschikbaar op het Amsterdamse vliegveld.

Schiphol en crypto

Tanja Dik is Directeur Consumer Products & Services van het vliegveld en laat via de website enthousiast te zijn over de testperiode: “Schiphol is continue bezig met innovatie en het bieden van optimale dienstverlening voor passagiers.” Reizigers die Europa verlaten zitten normaal gesproken nog met euro’s die in eigen land niet te gebruiken zijn. Dan kun je ze inruilen voor je lokale valuta, of je gaat voor munten die overal wat waard zijn: cryptovaluta. Is toch veel leuker dan die saaie lokale munten?

Thuis weer omwisselen

Het zal per land en situatie verschillen, maar het kan voor reizigers voordelig zijn om via BTC of ETH hun euro’s weer om te zetten naar de munt van het land van herkomst. Wisselkantoren vragen al snel een dikke som aan provisie. Al zal de pinautomaat voor cryptocurrency ook wel een klein gedeelte van de transactie in zijn digitale zak steken.

BTC en ETH

Het apparaat biedt in eerste instantie BTC en ETH aan. De euro’s kunnen worden ingewisseld in aankomsthal 2. Ook mensen die niet van plan zijn te gaan vliegen kunnen bij de bitcoinpinautomaat. Kom je de komende tijd niet langs Schiphol? Check dan onze gids om te leren hoe je gemakkelijk vanuit je luie stoel bitcoin koopt.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Dagoverzicht: Blockstream brengt API voor bitcoin satelliet uit

Robin Heester

G20: Belasting op bitcoin en andere cryptovaluta

Robin Heester

Totaal van Coinbase gebruikers enorm toegenomen

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.