Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Ethereum Nieuws

Ruil je euro’s in voor BTC of ETH op Schiphol

Reizigers die Europa verlaten via Schiphol kunnen vanaf nu hun euro’s inwisselen voor bitcoin (BTC) of ether (ETH) bij een bitcoinautomaat. De automaat is minstens een half jaar beschikbaar op het Amsterdamse vliegveld.

Schiphol en crypto

Tanja Dik is Directeur Consumer Products & Services van het vliegveld en laat via de website enthousiast te zijn over de testperiode: “Schiphol is continue bezig met innovatie en het bieden van optimale dienstverlening voor passagiers.” Reizigers die Europa verlaten zitten normaal gesproken nog met euro’s die in eigen land niet te gebruiken zijn. Dan kun je ze inruilen voor je lokale valuta, of je gaat voor munten die overal wat waard zijn: cryptovaluta. Is toch veel leuker dan die saaie lokale munten?

Thuis weer omwisselen

Het zal per land en situatie verschillen, maar het kan voor reizigers voordelig zijn om via BTC of ETH hun euro’s weer om te zetten naar de munt van het land van herkomst. Wisselkantoren vragen al snel een dikke som aan provisie. Al zal de pinautomaat voor cryptocurrency ook wel een klein gedeelte van de transactie in zijn digitale zak steken.

BTC en ETH

Het apparaat biedt in eerste instantie BTC en ETH aan. De euro’s kunnen worden ingewisseld in aankomsthal 2. Ook mensen die niet van plan zijn te gaan vliegen kunnen bij de bitcoinpinautomaat. Kom je de komende tijd niet langs Schiphol? Check dan onze gids om te leren hoe je gemakkelijk vanuit je luie stoel bitcoin koopt.

Gerelateerde artikelen

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Ethereum Whales houden vertrouwen in de markt, ondanks recente dip

Marijn Van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer