Blockchain Stories
Madelon Vos: “BTC is een zekerheid, alts om te speculeren.”
Interview

Madelon Vos: “BTC is een zekerheid, alts om te speculeren.”

Madelon Vos is al zes jaar bezig met cryptovaluta. Vooral het handelen van cryptomunten heeft haar vanaf het begin enorm geïntrigeerd. Madelon vindt het zo interessant dat ze ondertussen van haar hobby haar baan heeft gemaakt. Naast freelancer is ze handelaar en is ze ook bezig met haar eigen social media-kanalen. Ze is actief bij de Cryptocast van BNR en heeft een eigen YouTube-kanaal waar ze beginnende (crypto)handelaren helpt.

Hoe ben jij begonnen met traden?

“Ik ben zelf begonnen op Tradingview. Toen ik daar een account maakte stonden er een paar duizend berichten op, nu meerdere miljoenen. Het wereldje was hartstikke klein. Het was voor mij vooral kijken naar wat andere mensen deden. Ik was gewoon een beetje aan het oefenen. Op een bepaald moment ben ik mij verder in grafieken gaan verdiepen. ‘Wat kunnen die mij vertellen?’ vroeg ik mijzelf dan af. Een van de beste websites hiervoor is ThePatternSite van Thomas N. Bulkowski. Hij heeft geweldige boeken geschreven over het lezen van grafieken.”

Wat is jouw favoriete exchange?

“Ik zit al ongeveer vijf jaar bij Okcoin. Ze hebben een goede customer support. Ik heb ooit mijn telefoon in het toilet laten vallen, waardoor ik niet meer (met de Google Autenticator) bij mijn account kon. Moest ik in het half Chinees half Engels uitleggen wat er was gebeurd. Uiteindelijk hebben ze mijn account vrijgegeven. Ik denk dat het kwam omdat ik één van de weinige vrouwen op het platform was. Ze geloofde mij toen op mijn woord.”

Waar houd je rekening mee tijdens het traden?

“Wat ik gebruik hangt heel erg af van het marktsentiment. Sommige coins doen het beter in bepaalde trends. Je toolset hangt heel erg van de markt af. Met gewone aandelen kan je manier van werken helemaal prima zijn, maar dan ineens na 10 jaar stoppen met werken. Daar moet je je dan aan overgeven.”

Is het wereldje erg anders nu?

“Alles is heel anders. Je wordt nu vanuit alle kanten beïnvloed, YouTubers, Tradingview, Twitter, Telegram overal komen andere berichten vandaan. Je moet zorgen dat je zoveel mogelijk weet, die andere zijn niet bezig voor jou. Misschien willen zij je wel manipuleren en je dingen laten kopen die voor hen gunstig zijn. Andere handelaren kunnen je zeker wel helpen, maar je moet wel zelf een bepaalde basiskennis hebben. Verdiep jezelf goed in de materie.”

Zelf sta je nu ook steeds meer in de belangstelling, bevalt dat?

“Vroeger was ik best wel een loner. Ik vond het bijvoorbeeld eng om naar buiten te treden, ik durfde niet eens alleen naar de winkel toen ik jong was. Onderweg naar een sollicitatie maakte ik weleens rechtsomkeert, omdat ik zo bang was. Die drempel ben ik gelukkig overheen gestapt, dat moest ook wel als ik mijzelf wil ontwikkelen. Ik hoop vooral mijn kennis met anderen te delen. Presentaties geven vind ik bijvoorbeeld nog steeds doodeng. Maar zoiets als de Cryptocast bij BNR vind ik fantastisch leuk om te doen. Het overdragen van mijn kennis en daarmee mijzelf ontwikkelen, is waar ik het voor doe.”

Kun je dat allemaal wel combineren met het traden?

“Ik kan ook traden vanaf mijn telefoon bijvoorbeeld, dat gaat altijd door. Ik doe wat ik leuk vind en dan is het allemaal goed. Ik ben aan het schrijven, video’s maken, van alles en nog wat. Wel kijk ik kritisch naar wat ik doen, ik pak niet alles aan. Maar zoiets als de Grote Cryptoshow bij RTL lijkt mij leuk om te doen en is een prima combinatie met traden.”

“Technische analyse is geen exacte wetenschap”

“Het traden is wel eenzaam. Daarom ben ik ook op een gegeven moment bij IEX.nl gaan werken. Een vaste baan zorgt voor een goed slaapritme en ik kom meer in contact met mensen. Ook vind ik het soms wel gevaarlijk als personen andere mensen aansporen om te kopen of verkopen. Wat je altijd moet onthouden: Technische analyse is geen exacte wetenschap, het is een handvat om jouw koop- of verkoopmoment op te baseren. Op basis van je eigen analyses maak je dan een beslissing. Je moet nooit handelen op basis van de mening van een ander. ”

Wat denk je van de toekomst?

“Ik heb een mooi zakje met bitcoin waar ik niet aan kom, dit zakje is verspreid over verschillende soorten wallets. Ik lig niet wakker van de huidige dip in de markt. Het komt altijd wel weer goed. Zoals in elke markt gaat het met ups en downs. Bitcoin is voor mij een zekerheid, alts zijn om te speculeren. Met het handelen van altcoins probeer ik zoveel mogelijk bitcoin uit de markt te trekken. Niemand kan in de toekomst kijken, maar hoe je het ook wendt of keert, het komt goed. ”

Zelf starten? Check onze beginnersgids.

Gerelateerde berichten

Rowshandel van HPB: Toekomst blockchain is enorm rooskleurig

Arnold Hubach

Rikmenspoel van Hiway: “Mensen gaan anders om met werk”

Robin Heester

Smits van Oyen:”Eerst Nederland, daarna Europa voor Coinmerce”

Robin Heester

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu