27 september 2023
Blockchain Stories
Bitcoin Bitcoin Cash Dogecoin Nieuws

Dogecoin verwerkt meer transacties dan Bitcoin Cash

dogecoin bitcoin cash

Het netwerk van Dogecoin (DOGE) verwerkte drie keer zoveel transacties dan Bitcoin Cash (BCH) per dag. Terwijl de hashrate van Bitcoin (BTC) een all time high bereikt.

Underdog on top

De cijfers komen bij twitteraar Armin van Bitcoin vandaan. De opmerkelijke stijging heeft waarschijnlijk te maken met een chain swap experiment tussen Ethereum en DOGE. Er is spraken van een eventuele hard fork. Om het geheel wat duidelijker te maken hebben de initiatiefnemers van de fork gekozen voor de naam ‘Dogeethereum’ (DOGX). DOGX is gebaseerd op een algoritme van Ethereum.

Dagelijkse transacties

Sinds 15 juni heeft het netwerk van Dogecoin 38.4000 transacties moeten verwerken. Terwijl het netwerk van BCH slechts 12.700 transacties te verwerken kreeg. Dit is vooral opmerkelijk omdat DOGE toch vooral als een ‘geintje’ is begonnen, terwijl het team achter Bitcoin Cash meent de strijd met de echte Bitcoin te kunnen winnen.

Dogecoin

Qua marktcapaciteit kan de hondenmunt niet tippen aan BCH. Op CoinMarketCap staat de coin op de 41e plaats. Dogecoins gaan op dit moment voor ongeveer $0.003 per stuk over de toonbank. Als je DOGE liever in euro’s wil kopen dan kan dat bij Litebit. Holders van DOGE kunnen zich later dit jaar verheugen op de eerste hard fork. Bij een hard fork krijgen holders van de originele cryptomunt ook hun marktaandeel van de nieuwe coins.

Bitcoin knalt (technisch) door

Terwijl BCH klappen om de oren krijgt van een leuk project als DOGE, is Bitcoin enorme stappen aan het maken dit jaar. BTC is in prijs natuurlijk wel flink gedaald, maar op technisch gebied worden leuke mijlpalen bereikt. Zo heeft alleen het Lightning Network dat gebouwd wordt bovenop de onderlaag van Bitcoin al meer nodes dan het gehele netwerk van Bitcoin Cash. Daarnaast heeft het gehele bitcoinnetwerk op dit moment de grootste hashrate ooit. Dat betekent dat het netwerk niet eerder zo sterk is geweest qua computerkracht.

Bron: Bitcoinist

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Marktupdate: Bitcoin boven $8000, altcoins blijven achter

Robin Heester

Bittrex schrapt tientallen altcoins

Robin Heester

Bitcoin investeerders niet goed met wachtwoorden

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.