Blockchain Stories
Smits van Oyen:”Eerst Nederland, daarna Europa voor Coinmerce”
Crypto Exchange Interview

Smits van Oyen:”Eerst Nederland, daarna Europa voor Coinmerce”

Nick Smits van Oyen is mede-oprichter van Coinmerce. Coinmerce is een Nederlandse start-up die zich richt op het zo makkelijk mogelijk maken van aan- en verkopen van cryptovaluta. Er zijn al een hele hoop plekken op het internet waar je terecht kunt om aan je cryptocurrency te komen, maar als het aan Smits van Oyen ligt kom je straks altijd langs bij Coinmerce voor al jouw aankopen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met cryptocurrency?

Smit van Oyen: “In oktober 2016 vertelde mijn broertje Luc Smits van Oyen mij over Ethereum. Kort daarna heb ik mijn eerste Ether gekocht. Ook ben ik gelijk begonnen aan het boek ‘Blockchain de technologie die de wereld radicaal verandert. Het merendeel van mijn huidige coins staat veilig offline opgeslagen. Met ongeveer tien procent handel ik op Coinmerce. Dat gaat dan om wekelijks of maandelijks zo nu en dan wat kopen en verkopen. Wij raden onze klanten ook aan om hun cryptovaluta zelf veilig op te slaan. Wij doen onze uiterste best om alles veilig te houden. Maar zeker voor de lange termijn is het verstandig om je cryptomunten in eigen beheer te nemen.”

Wat doe je precies bij Coinmerce?

“Mijn verantwoordelijkheden bij Coinmerce zijn heel divers. Ik houd mij voornamelijk bezig met de financiën en marketing. Ik ben constant aan de knoppen aan het draaien om de prijzen zo laag mogelijk te houden. Ik bereken wat we doorrekenen aan de klant en aan de andere kant ben ik druk bezig met onze eigen kosten te drukken. Onze eigen fees op exchanges en de kosten die iDeal met zich meebrengt ben ik constant aan het drukken bijvoorbeeld.”

“Op een verjaardag moet iedereen het straks over coinmerce hebben”

“Op het gebied van marketing ben ik druk bezig met verschillende campagnes. Doordat advertenties via Google, Twitter en Facebook erg lastig zijn kijken wij naar alternatieven. Radio, TV, fysieke marketing maar ook websites zoals deze. Daarnaast zijn we bezig met een YouTube-kanaal. Daar is sowieso plaats voor standaard content over hoe je cryptocurrency kunt kopen, maar er is ook ruimte voor luchtige content. Ik wil uiteindelijk dat niet alleen Bitonic wordt genoemd bij bitcoinaankopen. Wanneer men op verjaardagen over het aankopen van cryptocurrency heeft moet het over Coinmerce gaan.”

Je werkt samen met je broertje Luc, hoe is dat?

“De rol van grote broer moet je totaal loslaten. Wij zijn het heel vaak niet met elkaar eens, maar het gaat tot nu toe super goed. En we maken samen goede beslissingen. Het maakt niet uit wie met het idee komt, als het beste idee er maar komt. Het blinde vertrouwen is heel belangrijk, die heb je toch wat sneller met je broertje. Luc is iets conservatiever dan ik. Zo zijn we halverwege oktober op zowel Rotterdam als Amsterdam Centraal te zien. Hij wil eerst alles goed doorberekenen en ik ga het liever snel doen. We zijn wat dat betreft wel een goede combinatie, er is een juiste balans.”

Waarom Coinmerce? Er zijn al best veel verkooppunten, toch?

“We willen Coinmerce eerst volledig uitrollen in Nederland en daarna Europa. De mensen die geavanceerde platformen te moeilijk vinden kunnen bij ons terecht. Ons doel is om het handelen/investeren in cryptocurrency’s toegankelijk en begrijpelijk te maken voor iedereen. Dit hebben we gedaan middels een eenvoudige userinterface en veel processen te automatiseren (bijvoorbeeld private-keys). Ook bieden we de mogelijkheid om crypto betaalverzoeken te versturen, dit is een unieke functionaliteit in Nederland.

Er zijn al veel aanbieders in Nederland, maar ik denk dat wij onszelf als totaalpakket goed profileren. We richten ons op gebruiksgemak met zowel onze app als website. We zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en onze veiligheid is op aanvraag van onszelf getest door AuditConnect. Met 75+ cryptomunten zijn we ook hard aan de weg aan het timmeren als het gaat om aanbod.”

Hoe houden jullie de prijzen zo laag mogelijk?

“Ons systeem vergelijkt constant de prijzen van verschillende cryptobeurzen en op deze manier krijgen onze klanten altijd de beste prijs. Daar waar het kan snijden we extra kosten weg. Coinmerce haar doel is niet op korte termijn zoveel mogelijk geld verdienen, maar om de handel en adoptie te stimuleren. Wij rekenen precies wat nodig is en niks meer.”

Waar lopen jullie als ondernemers in de cryptospace in Nederland tegenaan?

“Als ondernemer loop je altijd tegen problemen aan. In de opstartfase was het bijvoorbeeld bijzonder moeilijk om een bank te vinden. Niet voor een lening, maar voor een bedrijfsrekening. Rabobank wilde ons niet hebben omdat we bezig waren met bitcoin. Ook de ING en ABN moesten niets van ons hebben omdat wij wilde ondernemen in de cryptospace. Gelukkig kwamen we bij Bunq terecht en konden we met hun wel een overeenkomst sluiten. Dit is wel een belangrijk punt, want ondernemen is leuk maar zonder bankrekening kom je nergens. Buiten dit soort dingen merk je ook dat je wordt belemmerd in je groei door bijvoorbeeld Google, Facebook, Twitter en LinkedIn die onze advertenties niet of nauwelijks ondersteunen.”

 

Gerelateerde berichten

Kraken exchange $3 miljoen het hele verhaal toegelicht

Timo Bruinsma

Binance krijgt een forse boete in India: $2,25 miljoen

Scott

Bitvavo registreert als VASP in Spanje en breidt verder uit in Europa

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu