28 oktober 2020
Blockchain Stories
Bitcoin Nieuws

Bakkt maakt eerste future contracten bekend. En ja: het gaat om Bitcoin (BTC)!

Bakkt Bitcoin future contracten

Bijna twee maanden geleden kwam de ICE (Intercontinental Exchange) met nieuws naar buiten dat de burger moed geeft. Er komt de mogelijkheid om Bitcoin futurecontracten af te sluiten. Deze contracten zijn compleet gebacked door Bitcoins. Het platform waarop deze contracten kunnen worden afgesloten heet Bakkt. Het is ontwikkeld om de toegang tot de cryptowereld voor financiële instituties en handelaren vereenvoudigen. Deze zogenoemde futurecontracten moeten voor een grotere efficiëntie, veiligheid en adoptie van de digitale assets gaan zorgen.

De Bakkt pairs

Tot zo ver niet veel nieuws, want dit wisten we maanden terug ook al. Vandaag kwam er echter goed nieuws naar buiten over dit Bakkt platform. De eerste contracten die kunnen worden afgesloten zijn Bitcoin futures, die kunnen worden afgesloten tegenover onder andere USD, GBD en EUR. Deze fiat pairs zorgen ervoor dat er veel nieuw geld in de markt zal komen en dit zal de prijs en de totale markt kapitalisatie ongetwijfeld ten goede komen. Op welke termijn is natuurlijk nog even de vraag.

Bitcoin joins Bakkt

Het was eigenlijk al wel aangekondigd dat Bakkt zich vooral ging richten op Bitcoin. Nu is dit dus officieel bevestigd met deze pairs. Het eerste ‘onderdeel’ dat Bakkt levert is een ‘1-day physically delivered bitcoin contract’. Als alles volgens de planning blijft verlopen, zal dit alles in november 2018 mogelijk zijn. Dit is nog afhankelijk van de herziening en goedkeuring door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Maar gezien het om contracten gaat die ook daadwerkelijk door Bitcoins gaat worden gebacked, zal dit zeer waarschijnlijk geen problemen opleveren.

Initially, we’ll focus on the trading and conversion of Bitcoin versus fiat currencies, given Bitcoin is currently the most liquid digital currency.

Ben je benieuwd geraakt in de mogelijkheden van het Bakkt platform, lees dan vooral het eerder verschenen artikel. Meepraten? Kom langs op Telegram!

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Wetsvoorstel: Witwassen met bitcoin voorkomen

Robin Heester

2018: Minstens $1.7 miljard aan cryptocurrency gestolen

Robin Heester

De grootste officiële ETH donatie-wallets ooit

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.