27 september 2023
Blockchain Stories
Nieuws

Google stopt met verbod op cryptocurrency ads

Google stopt met verbod op cryptocurrency ads

Google stopt met het verbod op cryptocurrency-advertenties. Niet alles en iedereen in de wereld van cryptovaluta lijkt te kunnen adverteren: op dit moment gaat het om aanbieders uit Japan en de Verenigde Staten. Cryptobeurzen uit die landen mogen straks weer adverteren.

Google ads over cryptocurrency niet voor iedereen

Het originele verbod was volgens Google op consumenten te beschermen tegen ICO’s, wallets en handelsadvies. Deze zaken zijn nog steeds niet toegestaan als je wil adverteren. Scott Spencer van Google zei eerder tegen CNBC: “We hebben geen glazen bol en kunnen niet in de toekomst kijken, maar cryptovaluta doen veel consumenten nu pijn.” Mede daarom zijn ze dus extra voorzichtig. Advertenties zijn veruit de grootste inkomstenbron voor het moederbedrijf van Google, Alphabet. Met 54 miljard in reclameopbrengsten heeft het bedrijf in de eerste helft van dit jaar natuurlijk niets te klagen.

Oplichters en slecht advies

De reden van Google om advertenties over ons geliefde onderwerp te blokkeren was best wat voor te zeggen. Er zit namelijk een hoop troep tussen alle aangeboden diensten, ICO’s en andere schunnige zaakjes. Een gehele ban was misschien een iets te heftige maatregel en dat zien ze bij Google nu zelf ook in. Het is de vraag hoe ze alles precies gaan scannen en screenen. Voor de groei van de industrie is de mogelijkheid tot adverteren via het grootste advertentieplatform ter wereld zeker geen slechte zaak. Meer naamsbekendheid kan bijna niet slecht zijn, lijkt mij.

Alleen voor Japan en de VS

De nieuwe gebruiksvoorwaarden gelden voor iedereen, maar de nieuwe advertenties van cryptobeurzen kunnen alleen getoond worden in de VS en Japan. Partijen die geïnteresseerd zijn moeten zich eerst aanmelden bij de zoekmachinegigant. Voor elk land is een aparte licentie nodig.

Ook Facebook krabbelt langzaam terug op crypto ads

Facebook krabbelde eerder dit jaar al terug. Ook daar kun je nu toestemming vragen om cryptocurrency-advertenties te plaatsen. In de praktijk is dat lastiger dan het lijkt. Met de Facebook van Blockchain Stories komen we nog niet door de keuring. Ook Snapchat en Twitter zijn geen fan van cryptocurrency reclame en hanteren soortgelijke restricties.

Bron: CNBC

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Belangrijke week voor Ethereum: Constantinople en St. Petersburg

Robin Heester

Ethereum Constantinople fork uitgesteld

Arnold Hubach

Opgelicht door BitConnect? De FBI wil je spreken

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.