Blockchain Stories
Image default
Interview

Rikmenspoel van Hiway: “Mensen gaan anders om met werk”

Simon Rikmenspoel is al jaren ondernemer. De afgelopen 11 jaar is hij druk bezig geweest met het uitbouwen van een uitzendbureau. Dat loopt goed, maar hij ziet wel een verschuiving. Rikmenspoel: “De manier waarop mensen omgaan met werk is aan het veranderen. Er wordt steeds meer freelance gewerkt en een online platform is daar steeds belangrijker voor. Ik voorzie een toekomst waarin de huidige uitzendbureaus steeds minder belangrijk worden. Het wordt simpelweg steeds makkelijker om zelf mensen en bedrijven online te vinden.” Met Hiway wil hij een nieuwe stap zetten en klaar zijn voor de toekomst. Hiway moet hét platform worden voor vacatures in de wereld van blockchains en cryptovaluta.

Hoe ben je in contact gekomen met cryptocurrency?

“Ergens in 2013 ben ik in contact gekomen met bitcoin en litecoin. Ik weet het niet meer precies, maar ik vond het principe van een compleet digitaal betaalmiddel interessant. Mijn compagnon vond het niets, toch hebben we uiteindelijk samen hetzelfde aantal gekocht.”

Waarom zijn blockchains en cryptovaluta voor jou interessant?

“Ik denk dat ik, net als een hoop andere, na het ontdekken van de blockchaintechnologie hem direct toe ben gaan passen op de industrie waar ik bekend in ben. In mijn geval is dat dus de uitzendwereld. Als je kijkt naar de mogelijkheden van blockchain en de kansen die er liggen in de industrie dan zie ik een toekomst voor me waarin elk online platform zowel in persoonsidentificatie als betalingen gebruiken aan de hand van blockchains. Deze inzichten hebben mij doen besluiten het dagelijks bestuur van mijn onderneming uit handen te geven en me volledig te focussen op het bouwen van een platform dat klaar is voor deze toekomst.”

Waarom is de ‘online marketplace’ geschikt voor een blockchain?

“Ik denk juist dat in een situatie waarbij je op grote afstand iemand anders moet vertrouwen en waarbij je met deze persoon een financiële transactie moet doen uitermate geschikt is voor het toepassen van blockchaintechnologie. Als je eerlijk bent bestaan er nu ook platformen die hetzelfde doen maar die moeten een groot aantal risico’s en verantwoordelijkheden nemen die misschien in de toekomst helemaal niet meer bij hun hoeven te liggen waardoor de kosten voor het gebruik van zo’n platform sterk kunnen dalen.”

En daar komt Hiway in het spel?

“Zoals ik net zei zijn er in de huidige situatie al een aantal platformen die doen wat wij willen doen namelijk het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Maar wel tegen een prijs, de fee’s zijn ontzettend hoog wat toetreden tot dit soort platformen voor de massa een grote stap maakt.

Wie is er bereid 25% van zijn budget in te leveren als dat niet nodig is?

Wij zijn er heilig van overtuigd dat de toekomst van werk voor een veel groter gedeelte freelance gaat zijn. En de huidige platformen zijn daar niet op voorbereid. Wie is er nou bereid 25% van zijn budget af te staan aan de partij die alleen maar de connectie maakt? Dit proberen wij op te lossen door een protocol te schrijven waarbij wij eigenlijk alleen nog de connectie faciliteren maar daarna niets meer doen. Identificatie wordt gedaan door de blockchaintechnologie en betalingen gebeuren aan de hand van smart contracts via een tokenmodel. Volgens ons bouwen we hiermee een systeem dat echt klaar is voor de grote verschuiving van de manier waarop wij met ze allen werken.”

Waarom heeft Hiway een eigen token? Waarom is bitcoin niet de valuta van het platform?

“Dit was in het begin van ons avontuur een belangrijk discussiepunt want er zijn inderdaad ook genoeg manieren waarop een dergelijk platform zou kunnen werken aan de hand andere cryptocurrency’s. Wij zijn echter van mening dat het uitbrengen van een eigen token een aantal grote voordelen met zich mee brengt:
Ik denk dat het belangrijk onderdeel is dat we op deze manier een eigen ecosysteem ontwikkelen waardoor we minder kwetsbaar zijn en meer los staan van de hiervoor genoemde partijen.

Het is op deze manier voor ons ook mogelijk om ons snel te ontwikkelen

Door onze eigen token te distribueren creëren wij een wereld waarin positief nieuws of groei van ons platform ook direct terug te vinden is, dit is voor ons belangrijk naar de toekomst toe. We zijn niet afhankelijk van een andere partij. Daarnaast is het een inkoppertje: maar op deze manier is het voor ons mogelijk de grootse plannen die wij hebben relatief snel te ontwikkelen aan de hand van deze financieringsmethode.”

Jullie kiezen dus voor een ERC20-token. Wat áls Ethereum faalt?

”Wij kunnen dan relatief makkelijk overstappen. We willen snel overstappen op een eigen chain. We zijn nog in gesprek over het overstappen naar een andere blockchain. Maar dat hangt ook af van de ontwikkelingen bij andere blockchains. Voorlopig voelen wij ons veilig bij Ethereum.”

Wat maakt Hiway beter dan de concurrentie?

“Allereerst zijn wij volledig gefocust op de blockchain industrie. Er is op dit moment geen plek waar al het blockchain talent bij elkaar komt. Die plek zijn wij aan het bouwen. Tegelijkertijd komen we met een volgens ons revolutionaire kijk op hoe mensen online samenwerken, ons gebruik van smart contracts is uniek in onze industrie. En wij denken en hopen van harte dat wij een mooie plek in de industrie in kunnen gaan nemen.”

Hoe ziet de toekomst van Hiway er met de meeste roze bril die je kunt vinden uit?

“Wij hopen de grootste uitzendbureaus ter wereld concurrentie te bieden. Fiverr en Upwork willen wij voorbij. Hiway moet dé grondlegger worden van de nieuwe manier van werken. Via ons platform moet iedereen de kans krijgen te kunnen groeien. We zijn er heilig van overtuigd dat er heel veel kansen liggen voor ons die nu nog niet of nauwelijks worden benut”

Gerelateerde artikelen

Rowshandel van HPB: Toekomst blockchain is enorm rooskleurig

Arnold Hubach

Smits van Oyen:”Eerst Nederland, daarna Europa voor Coinmerce”

Robin Heester

Parmentier van Mytracknet: “Onze diensten zullen de wereld veranderen”

Robin Heester

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer