Blockchain Stories
Image default
Altcoin Interview Waves

Parmentier van Mytracknet: “Onze diensten zullen de wereld veranderen”

Olivier Parmentier is 31 jaar en is na zijn studie accountancy aan de slag gegaan bij een aantal banken. Door zijn interesse in opkomende economische markten en de daarbij horende logistiek en supply chain-oplossingen maakte hij uiteindelijk de overstap naar een van de grootste logistiekbedrijven ter wereld. Mede door zijn achtergrond in het logistieke wereldje kwam hij uiteindelijk bij Mytracknet terecht. Parmentier is onder andere verantwoordelijk voor de marketing en de communicatie vanuit het team.

Mytracknet wil, kort gezegd, dé oplossing worden om dingen te vinden. Met het netwerk van Mytracknet moet je straks alles wat je kwijt bent weer terug kunnen krijgen. Je hond, je sleutels of vermiste personen. Met behulp van bluetooth trackers kan elke deelnemer aan het netwerk bijdragen aan het terugvinden van verloren zaken.

hoe werkt mytracknet

 

Hoe en wanneer ben je begonnen in het wereldje van cryptocurrency?

“Ik ben zelf helaas relatief laat ingestapt. Vanaf mijn twaalfde ben ik al druk bezig met investeren, eerst via de rekening van mijn ouders en later via mijn eigen beleggingsrekening. Ik kende bitcoin al wel, maar ik vond het op de een of andere manier toch te gevaarlijk. In maart 2017 heb ik uiteindelijk toch de stap gewaagd. Ik kan mij het moment nog goed voor de geest halen. Mijn eerste bitcoins stuurde ik direct door naar de cryptobeurs Bittrex. Na dagenlang lezen van whitepapers kocht ik daar verschillende cryptomunten om zo een veelzijdig portfolio op te bouwen.’’

Diversifiëren is niet altijd een goede keuze als het om cryptomunten gaat, hoe ging dat bij jou?

‘’Helaas heb ik destijds best wat foutjes gemaakt. Zo heb ik mij mee laten slepen in verschillende pump and dump-opzetjes, waardoor ik uiteindelijk veel geld heb verloren. Na ook nog een paar verkeerde ICO’s heb ik voor mijzelf een heel goed beeld gemaakt over wat ik zoek in een cryptoproject. Met name het team, het op te lossen probleem en transparantie zijn voor mij erg belangrijk.

Wat vind je interessant aan cryptovaluta?

“Het leukste vind ik nog wel dat de crypto wereld zo levendig is. Overal waar je komt hoor je mensen erover praten en er zijn talloze internetfora en discussiegroepen waar alles wordt besproken. In de bijna 20 jaar die ik beleg, ben ik dit soort interactie nog nooit tegen gekomen. Het wereldje zit vol met voornamelijk intelligente mensen die alles op een andere manier willen doen dan de rest. Vroeger moest je met bijvoorbeeld ING bellen om aandelen te kopen. Met crypto is dat totaal anders. De hele wereld is opeens digitaal geworden en iedereen wil er een graantje van meepikken. De afgelopen tijd is het aanschaffen van bitcoins en andere cryptomunten gelukkig een stuk makkelijker geworden, maar vroeger was het echt nog een lastig proces.  Wat het voor mij vooral spannend maakt zijn de fluctuerende markten. Een cryptomunt kan de ene dag €1 waard zijn en de volgende dag €1.50, of €0.50. Je moet dus echt alert blijven wil je door daytrading geld gaan verdienen. Mijn advies is vooral om je niet te laten meeslepen door de gekte en op zoek te gaan naar projecten die echt een wereldprobleem willen oplossen. Een kennis van mij zei ooit: “Cryptocurrency is als een (beurs)tracker op steroïden”, en een betere omschrijving ben ik sindsdien nog niet tegen gekomen.”

Waarom ben jij onderdeel van Mytracknet?

“Mytracknet is voornamelijk een zeer sociaal project dat bij wil dragen aan een betere wereld en niet enkel uit is op winstmaximalisatie zoals velen van onze concurrenten. Niet alleen zullen wij veel goede doelen gaan steunen op talloze manieren, ook zullen wij actief bijdragen bij zaken als vermiste kinderen en mensen met Dementie/Alzheimer. Ook hier zien wij dat er talloze projecten zijn om deze mensen te vinden, maar geen van deze projecten werkt samen op één netwerk. Zodra ons product gereed is zullen wij contact opnemen met al deze instanties zoals bijvoorbeeld Amber alert en zonder winstoogmerk onze diensten aanbieden om dit proces te optimaliseren en ervoor te zorgen dat wij ze zo spoedig mogelijk terug vinden. Hopelijk zal dit andere partijen ook stimuleren om met ons samen te werken om de wereld beter te maken.’Mytracknet app dingen vinden tracker

Wat voor rol zie jij voor Mytracknet?

”Het voornaamste probleem waar wij een oplossing voor hebben gezocht is dat het netwerk van tracker A, nooit kan bijdragen aan het terugvinden van een tracker van merk B. Omdat elke tracker op haar eigen network opereert, is er geen mogelijkheid om te communiceren met andere trackers. En dit is jammer want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk mensen hebben die je mee kunnen helpen.”

”Wij hebben een netwerk ontwikkeld waarin wij geen onderscheid maken tussen verschillende merken trackers. Of je nou een tracker A, tracker B of tracker C hebt, iedereen die is aangesloten op ons netwerk kan meehelpen in het traceren van jouw tracker. Dit zorgt er voor dat je maximaal gebruik maakt van de mogelijkheden om jouw tracker terug te vinden.”

Je krijgt ook een beloning voor het meedoen aan het netwerk, hoe werkt dat?

”Er is een beloningssysteem ontwikkeld waarbij je niet enkel beloond kan worden door het terugvinden van vermiste goederen of mensen, maar dat de mensen die daadwerkelijk bijdragen aan het netwerk (door coverage te bieden) ook kunnen worden beloond. Dus als je ‘s avonds 10 kilometer hard gaat lopen of je laat je hond uit en je draait Mytracknet op de achtergrond en je bluetooth staat aan, wordt je beloond voor de meters die je maakt. Dit omdat trackers binnen een straal van tot wel 250 meter van die persoon gelokaliseerd kunnen worden.’

Waarom een Mytracknet token en niet ‘gewoon’ BTC, ETH of Waves als currency?

“Omdat gebruikers van ons netwerk beloond kunnen worden voor het in stand houden van het netwerk door middel van coverage, zullen wij ons eigen economisch platform ontwikkelen. Op dit platform kunnen mensen hun verdiende Mytracknet tokens omzetten naar grotere cryptomunten zoals Bitcoin, Ether en Waves. Ook kunnen er aankopen mee worden gedaan zoals bijvoorbeeld onze eigen Trackers. Omdat niet iedereen gebruik maakt van Cryptocurrency en wij de drempel zo laag mogelijk willen maken om zoveel mensen op ons netwerk te krijgen, zullen wij een betaalsysteem ontwikkelen waarbij Fiat geld zoals bijv. iDeal / Paypal / Creditcardbetalingen omgezet kunnen worden naar Mytracknet tokens. Tevens kunnen we op deze manier maximale transparantie bieden in ons bedrijf, iets wat bij ons echt hoog in het vaandel staat.”

Waarom hebben jullie twee ‘crowdfunding rondes’?

“Mytracknet is een immens groot project. Omdat wij ten tijde van Pre-ICO al wisten dat we nog niet klaar waren om alle tokens te verkopen, hebben we ervoor gekozen om eerst een Pre-ICO te houden waar wij ongeveer 17.000.000 munten hebben verkocht. Met het opgehaalde geld konden we een fantastisch product ontwikkelen om ons te helpen voor te bereiden op de grote ICO investeringsronde die nog komen gaat.

“In de huidige markt houden wij geen ICO”

Helaas, in de huidige markt durven wij het nog niet aan om de ICO te houden, maar zodra de eerste tekenen van herstel komen gaan wij er 100% voor. Omdat het starten van de ICO langer duurt dan oorspronkelijk gedacht, hebben wij de Pre-ICO investeerders recentelijk beloond door een Loyalty Bonus Program waarbij ze tot 30% extra tokens kunnen krijgen. Met het geld dat wij op zullen halen gaan wij ervoor zorgen dat wij de wereldwijde markt kunnen penetreren en ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk mensen op ons netwerk komen.”

Welke obstakels komen jullie tegen als cryptoproject op het gebied van wetgeving e.d.?

“Het grootste obstakel waar wij tegenaan lopen is de regulering per land. Een belangrijk voorbeeld waar wij last van hebben is dat je in het ene land gelijk een kind als vermist mag opgeven terwijl je in een ander land eerst 48 uur moet wachten voor je actie mag ondernemen. Omdat wij ons zo goed mogelijk aan alle wereldwijde regulatie willen houden, gaat een groot deel van het opgehaalde ICO-geld in compliancy (je houden aan de wetten/regels) zitten. Ook hierin willen wij zo transparant mogelijk zijn zodat wij nooit achteraf op onze vingers kunnen worden getikt.”

We maken een stap naar 2023, waar hoop jij dan te staan? En waar staat Mytracknet dan?

“In 2023 is Mytracknet het grootste trackernetwerk van de wereld waar niemand meer omheen kan. Denk je aan trackers, dan denk je aan Mytracknet. Wij zijn de voorlopers in de techniek omtrent Bluetoothtrackers en onze diensten zullen de wereld compleet hebben veranderd. Gezien mijn verantwoordelijkheid als Marketing en Communicatie Director hoop ik hier alles aan bij te hebben gedragen en mij ook te kunnen focussen op de innovativiteit van het project. De slogan van ons bedrijf is duidelijk: Mytracknet will find it!”

Gerelateerde artikelen

Goedkeuring Ethereum ETF zorgt dat ONDO met 13% stijgt

Timo Bruinsel

Solana overweegt 50% verbranding prioriteitsvergoeding af te schaffen

Marijn van Leeuwen

Zal XRP dalen tot $0,47 aan de hand van bearish indicatoren?

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer