2 december 2022
Blockchain Stories
Bitcoin Nieuws

ETF voor Bitcoin? SEC start opnieuw procedure

ETF voor Bitcoin btc SEC procedure

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft donderdag aangekondigd dat het opnieuw met een ETF-keuringsprocedure is gestart. De procedure is een voorbode op de beslissing die de SEC zal moeten maken omtrent de Bitcoin exchange-traded fund (ETF). Tot op heden zijn alle verzoeken afgekeurd.

De procedure gaat weer van start

De SEC publiceerde een “bevel tot het instellen van een procedure om te bepalen of een voorgestelde regelwijziging moet worden goedgekeurd of afgekeurd”. Dit werd ingediend door CBOE BZX Exchange. Mocht er een goedkeuring volgen dan zou CBOE groen licht krijgen om een Bitcoin (BTC) ETF te starten. Eerder dit jaar werd deze aanvraag gedaan door onder andere VanEck en SolidX.

Geen voorbarige conclusies over Bitcoin ETF

Volgens SEC secretaris Brent Fields is het instellen van deze procedure gepast, gezien er veel juridische en beleidsvraagstukken mee gemoeid zijn. Het instellen van een procedure betekent overigens niet dat de commissie al conclusies heeft getrokken omtrent de ETF-aanvragen. Verder zoekt de SEC als onderdeel van het proces meer inbreng van het publiek. Tot op heden zijn er volgens het agentschap meer dan 1400 opmerkingen ingediend.

Vertrouwen in ETF

Volgens de voorwaarden van het voorstel zouden VanEck en SolidX een bitcoin-trust creëren, waarin SolidX aandelen uitgeeft. Ieder aandeel wordt dus geborgd door de aanvragers en hiermee creëren zij vertrouwen en zekerheid voor de belegger. Voor veel beleggers zijn cryptovaluta gewoonweg lastig om in te stappen, het bieden van gebruiksvriendelijkheid en zekerheid is een goede stap in de juiste richting. Wil je starten met het beleggen in cryptomunten? check dan onze beginnen met cryptocurrency pagina eens

Van uitstel komt…

De SEC en het nemen van een beslissing omtrent de ETF aanvragen heeft al een keer vertraging opgelopen en de SEC zou een definitieve beslissing kunnen rekken tot februari. Afgelopen maand kwam de SEC nog in het nieuws omdat zij zeven voorgestelde Bitcoin ETF hadden afgekeurd, om dit later weer tegen te spreken. Deze kwestie wordt op dit moment ‘geëvalueerd’. Het is in ieder geval nooit saai met de SEC en de ETF-aanvragen, het houdt de gemoederen flink bezig en wij volgen het allemaal op de voet.

Bron: Coindesk

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Marktupdate: Bitcoin, BNB en Enjin Coin

Arnold Hubach

Ruil je euro’s in voor BTC of ETH op Schiphol

Robin Heester

MIT test Lightning Network met smart contracts

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.