Blockchain Stories
Image default
Ethereum Nieuws

Ripple (XRP) en Ethereum (ETH): de strijd om plek twee barst los!

$23 miljard en een beetje: dat is op moment van schrijven de market cap van Ethereum.
$23 miljard en een beetje: dat is op moment van schrijven de market cap van Ripple.

Ja, je leest het goed! Voor het eerst sinds begin van dit jaar gaan Ethereum en Ripple de strijd weer met elkaar aan voor de titel ‘tweede grootste coin van de wereld’. De afgelopen dagen heeft XRP enorme terreinwinst gemaakt ten opzichte van Ethereum, en heeft het zelf de tweede positie overgenomen. Bitcoin blijft uiteraard de onbetwiste nummer een, met nog steeds maar liefst 51%.

Ripple gaat de strijd aan met Ethereum om de plek achter Bitcoin
Ripple gaat de strijd aan met Ethereum om de plek achter Bitcoin – coinpaprika

Stijging XRP

Zoals je in de bovenstaande grafiek kunt zien, maakt Ripple ineens enorme winst. De afgelopen dagen is er veel nieuws naar buiten gekomen dat deze stijging van Ripple veroorzaakt. Er wordt een extensie, Coil genaamd, ontwikkeld die kan worden ingezet om donaties te geven op platformen zoals Twitch en YouTube. En daarnaast werd bekend gemaakt dat het bedrijf Ripple gaat samenwerken met een Saudische bank om snelle transacties te gaan verwerken. Daarnaast is er ook een update gekomen over het onderdeel xRapid. De misvatting tussen Ripple (het bedrijf) en XRP (de token), wordt nog vaak gemaakt. Ondanks, en misschien wel vanwege, deze misvatting staat Ripple nu dus op het de tweede positie. Het zal de komende dagen ongetwijfeld stuivertje wisselen worden!

Ripple stijgt de afgelopen dagen enorm
XRP stijgt de afgelopen dagen enorm

Ethereum heeft het moeilijk

De positie van Ethereum is de laatste maanden niet meer zo sterk als dat het geweest is. De ICO’s zijn minder succesvol, dus dat resulteert indirect ook in minder vraag. Daarnaast heeft Vitalik Buterin zich uitgesproken over de toekomst van zijn Ethereum. Mocht je dit gemist hebben, dan is het terug te lezen in een het gelinkte artikel. Op dit moment lijkt Ethereum dus (tijdelijk) het onderspit te moeten delven. Maar een dump of correctie, na de huidige groeispurt van XRP, is ook denkbaar. Houd het dus allemaal de komende dagen in de gaten!

Ripple prijs

Stijging XRP
XRP prijs

Ethereum prijs

ETH prijs
ETH prijs

 

Kom ook gerust eens langs in onze Telegramchat, en mis niets meer! Doe mee aan interessante discussies en geef je mening over alles wat maar cryptogerelateerd is! Er zijn mooie prijzen te winnen en er is enorm veel te leren over nieuwe projecten.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer