29 maart 2024
Blockchain Stories
Coinbase Cryptobeurs Nieuws

Totaal van Coinbase gebruikers enorm toegenomen

Coinbase nieuwe gebruikers

Vandaag een geinig nieuwtje over Coinbase: het totaal van alle gebruikers van de cryptobeurs is groter dan de max supply van Bitcoin (BTC). Er zullen nooit maar 21 miljoen bitcoin zijn en er zijn nu meer dan 21 miljoen Coinbase gebruikers.

Coinbase blijft doorgroeien

Dit nieuws is uitgezocht door investeerder en entrepreneur Alistair Milne. Volgens de laatste getallen die de exchange naar buiten heeft gebracht, zijn er op dit moment 25 miljoen gebruikers. Dit betekent dus dat het onmogelijk is dat al deze gebruikers een hele bitcoin in de wallet kunnen hebben. De maximale supply is namelijk 21.000.000 BTC.

In het afgelopen half jaar zijn er ongeveer vijf miljoen gebruikers bijgekomen. Dit is niet iets om van op te kijken. De afgelopen jaren zijn uiteraard goede jaren geweest voor cryptobeurzen. Coinbase is nadrukkelijk opzoek naar groter publiek: vorige week werd er bekend gemaakt dat er in de toekomst veel nieuwe coins kunnen worden verhandeld. Er is namelijk een inschrijvingsprocedure geopend (met daarin enkele voorwaarden) om daarmee aanmeldingen voor nieuwe listings te verkrijgen.

Verbeterde klantenservice

Niet alles is altijd positief rondom Coinbase. Zo heeft de beurs de woede op de hals gehaald van een hele hoop prominente bitcoingebruikers die het niet eens waren met hun steun voor de bitcoinfork Bitcoin Cash. Begin 2018 was er ook kritiek op de klantenservice van Coinbase. Er is destijds door de gebruikers in samenwerking met de Securities and Exchange Commission (SEC) een aanklacht (van 134 pagina’s) opgesteld waarin alle problemen aan bod zijn gekomen. Coinbase was simpelweg niet klaar voor de enorme bullrun die zich had ingezet. Er was enorme vertraging in de klantenservice, mensen konden niet bij hun coins en accounts werden onbeschikbaar. Maar sinds er beloofd is om het aantal werknemers te vergroten, zijn er dus toch enorm veel nieuwe gebruikers bij gekomen. Met een gemiddelde van zo’n 25.000 nieuwe dagelijkse gebruikers, komt Coinbase weer terug op het niveau van halverwege 2017. En vanaf dat moment maakte Bitcoin zich klaar om naar de all-time-high van $20.000 te gaan.

Bron: Bitcoinist

Gerelateerde artikelen

Waves start financieringsronde van $120 miljoen voor Vostok

Robin Heester

Binance neemt maatregelen tegen fraude

Jordy Schreuder

Samenwerking Ripple en Gates Foundation

Jordy Schreuder