25 juni 2022
Blockchain Stories
Blockchain Cryptocurrency Nieuws

Ripple gaat lobbyen bij overheden voor cryptocurrency

Ripple gaat lobbyen bij overheden voor cryptocurrency

Ripple gaat een groep crypto start-ups helpen bij het lobbyen bij wetgevers en financiële toezichthouders. Dit is een initiatief vanuit Ripple om de groei van de industrie te bevorderen. Daarnaast hebben zij er als bedrijf natuurlijk ook baat bij. Verschillende crypto-ondernemingen, waaronder Ripple, vormen samen een front om te gaan lobbyen voor cryptovaluta en blockchaintechnologie.

Securing America’s Internet of Value Coalition

Deze in San Francisco gevestigde coalitie heeft als doel de houding van de overheid te verzachten en innovatie aan te moedigen. De crypto-industrie heeft volgens de groep de overheid nodig zoals dat andersom ook het geval is. De nieuwe club, de Internet of Value Coalition, zal kwesties bespreken met het congres evenals met de Securities and Exchange Commission (SEC), de Internal Revenue Service (IRS) en andere agentschappen die relaties hebben met cryptovaluta.

Lucratief L(h)obbyclubje

Volgens de voorlopige overeenkomst zal de lobbygroep naar verluid ongeveer $ 25.000 per maand ontvangen en 10.000 dollar in Ripple (XRP). De lobby actie van het bedrijf volgt de toegenomen aandacht van het Congres en de SEC voor de wereld van cryptocurrency. Eerder vroegen wetgevers de SEC om opheldering omtrent cryptomunten. Volgens hen is het tijd dat er duidelijkheid en regulering omtrent de handel in bitcoin en andere cryptomunten komt.

Veelbesproken onderwerp

Cryptomunten houden in ieder geval de gemoederen flink bezig in het huis van afgevaardigden, zo werd er op 26 september een crypto taskforce opgericht. Dit om het gebruik van cryptocurrency’s door bijvoorbeeld terroristen te bestrijden. In Europa wordt er volgens Europol nog nauwelijks gebruik gemaakt van cryptovaluta door terroristen. Als we terug gaan naar juni beweerde SEC voorzitter Jay Clayton dat Bitcoin (BTC) geen “security” is, vanwege zijn vervanging van de standaard valuta’s. Ongeveer een week geleden beweerde een senior SEC-functionaris dat Ethereum (ETH) ook niet als “security” aangemerkt wordt.

Meer weten over Ripple? Lees ons artikel over de verschillen tussen Ripple en XRP.

Bron: Cointelegraph

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Homeland Security zit Monero (XMR) en Zcash (ZEC) op de hielen

Marvin

G20-adviseurs tonen richtlijnen voor toezicht op cryptovaluta

Robin Heester

Binance CEO: Amazon moet ooit eigen cryptocurrency lanceren

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.