Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Wetgevers vragen SEC om opheldering crypto

Een groep wetgevers van het Amerikaanse Congres heeft een brief gestuurd aan de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), waarin wordt opgeroepen tot verduidelijking van de regelgeving met betrekking tot cryptocurrency.

Smeekbede aan SEC

Meer dan een dozijn congresleden vroegen om duidelijkheid voor investeerders. Een van de vragen is bijvoorbeeld: Wat zijn de plannen van de SEC om cryptocurrency te reguleren?. De wetgevers willen vooral duidelijkheid omtrent de identificatie van de digitale tokens, gaan deze bijvoorbeeld gezien worden als “beleggingscontracten” of als een soort van aandelen?

De congresleden vertellen in een brief: “Het is belangrijk dat alle beleidsmakers werken aan het ontwikkelen van duidelijkere richtlijnen tussen de digitale tokens die effecten zijn en die niet, door een betere uitleg van het SEC-beleid en, uiteindelijk, door formele begeleiding of wetgeving.”

The U. S of onduidelijkheid

De congresleden hebben naar verluid hun zorgen geuit over het aan-en verkopen van cryptocurrency. Volgens hen is de Verenigde Staten niet innovatief genoeg, wat uiteindelijk leidt naar handel in andere landen en rechtsgebieden. De congresleden gaan verder: “Wij geloven dat formele begeleiding een geschikte aanpak kan zijn om juridische onzekerheden weg te nemen die het milieu voor de ontwikkeling van innovatieve technologieën in de Verenigde Staten onnodig beladen maken.” Een duidelijke vraag naar zekerheid en regelgeving als je het mij vraagt.

Oude grijze mannen van de ronde tafel

Op 26 september organiseerde congreslid Warren Davidson een ‘crypto-rondetafelgesprek’ met meer dan 45 vertegenwoordigers van grote Wall Street-bedrijven en cryptobedrijven. Deskundigen uitten hun bezorgdheid over mogelijke voorschriften voor crypto en vertelden wetgevers dat er een duidelijk gebrek is aan duidelijkheid op het gebied van regelgeving voor Initial Coin Offerings (ICO’s) en cryptocurrency.

Vaagheid regeert omtrent cryptovaluta

Sommige deelnemers voerden aan dat de huidige regelgeving niet alleen vaag was, maar ook verouderd. Joshua Stein, CEO van crypto-beveiligingsbedrijf Harbour, verklaarde dat effectenregelingen “niet werken” met betrekking tot utility tokens in gedecentraliseerde apps. Hij voegde eraan toe dat de huidige effectenwetgeving alleen geschikt is voor traditionele effecten. Ze zijn bijvoorbeeld “niet geschikt” voor de ICO-industrie.

Bron : Cointelegraph

Gerelateerde artikelen

$26 miljoen aan Solana presale memecoin projecten compleet verlaten

Thanh Lanh Tran

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer