Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Bitmain wil naar beurs: IPO in Hong Kong

De Chinese mining producent Bitmain heeft een conceptaanvraag ingediend voor een IPO (initial Public Offering). Dit is nodig om aandelen op de Hong Kong Stock Exchange verhandelbaar te krijgen.De plannen van Bitmain om een IPO te houden werden in juni 2018 voor het eerst onthuld. Toen vertelde de CEO Jihan Wu dat het bedrijf ambities had voor het lanceren van een IPO.

Geld mijntje

Bitmain heeft in de aanvraag het bedrijf beschreven: “China’s op één na grootse en in ‘s werelds top tien grootste ‘Integrated circuit design’ (IC-ontwerp) bedrijven op basis van inkomsten in 2017”. Ook hoort bij een aanvraag een korte beschrijving van wat het bedrijf doet en wat zij leveren. Bitmain benadrukt in de aanvraag dat zij “een van de weinige bedrijven zijn die mining apparatuur aanbieden voor verschillende cryptovaluta”. Zo leveren zij apparatuur voor het minen van Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Dash (DASH) en Zcash (ZEC).

Verder heeft Bitmain de ontwikkeling van het bedrijf gespecificeerd, waaronder de recente uitbreiding met 11 nieuwe mining bedrijven in de Sichuan-provincie, Xinjiang en Binnen-Mongolië. Ook hebben zij de werking van de mining pools beschreven zoals BTC.com en Antpool. De financiële groei werd door Bitmain benadrukt, daarbij verwijzen zij naar een groei van de omzet van $ 137,3 miljoen naar ongeveer $ 2,5 miljard in 2017. De omzet is met 936 procent gegroeid, van $ 274,5 miljoen tot ongeveer $ 2,8 miljard binnen een jaar tijd.

Bitmain en China

De mining gigant is opgericht in 2013 en heeft ongeveer 80 procent van de markt voor Bitcoin en ASIC miners in handen. Het bedrijf startte in 2016 met activiteiten in Canada en heeft naar verluidt (uiteraard) overwogen zijn activiteiten verder uit te breiden. Dit omdat in thuisland China de teugels rondom cryptocurrency flink aangetrokken worden. Mede daarom kijkt Bitmain over de grens. Het is logisch dat landen als China eigenlijk helemaal niet zitten te wachten op decentrale oplossingen zoals cryptovaluta, zij houden er een hele andere visie op de wereld op na.

Bron: Cointelegraph

 

 

 

Gerelateerde artikelen

$26 miljoen aan Solana presale memecoin projecten compleet verlaten

Thanh Lanh Tran

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer