29 juli 2021
Blockchain Stories
Nieuws

OTC Bitcoin handel bij Bittrex

OTC Bitcoin handel bij Bittrex

Bittrex lanceert over-the-counter (OTC) transacties voor bitcoin (BTC). Met OTC dealtjes hoef je niet via de beurs zelf alles op te kopen. Op deze manier kun je goedkoper in één keer een groot aantal BTC kopen. Ook andere cryptovaluta worden ondersteund.

Bitcoin en cryptocurrency voor de grote jongens

Wanneer je een flinke smak met geld uit wil geven en een grote hoeveelheid cryptomunten wil kopen, dan is dat niet altijd even makkelijk. Je hebt namelijk te maken met vraag en aanbod. Wanneer jij ineens veel bitcoin in één keer koopt, dan betekent dat dat de prijs omhoog schiet. Met behulp van over-the-counter deals kun je dat voorkomen. De aanbieder heeft voor jou het stapeltje coins al klaar liggen en je kunt ze voor een vaste prijs afrekenen. Je hebt dan dus niet te maken met de rest van de markt. Geïnteresseerde kunnen vanaf $250.000 een pakketje aan coins kopen voor een vaste prijs.

Big deal voor Bittrex

Volgens Bill Shihara (CEO van Bittrex) is dit een mooie stap voor de cryptobeurs. Met name de grote collectie aan verschillende valuta is uniek in de wereld van aanbieders van dit soort services. De service op zichzelf is niet uniek in Amerika. Cryptobeurs Poloniex biedt dit al aan en ook Coinbase wil zo snel mogelijk aan de slag met dit concept.

Doel van over-the-counter

Met over-the-counter deals zorg je er als aanbieder voor dat deze grootverdieners de ‘gewone’ markt niet verstoren. Ook kun je natuurlijk een bepaald percentage in rekening brengen voor jouw service. Meerdere manieren om aan cryptomunten te komen is natuurlijk altijd mooi. Al zullen de meeste normale stervelingen niet zo snel betrokken worden bij dit soort grote deals.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

‘Facebook werkt aan eigen cryptomunt’

Arnold Hubach

UPDATE. Bithumb hack: meer dan 27 miljoen euro gestolen

Robin Heester

Bakkt start 12 december met Bitcoin futures

Jordy Schreuder
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.