Blockchain Stories
Dagoverzicht: Rusland en Marshalleilanden denken aan eigen cryptomunt
Nieuws

Dagoverzicht: Rusland en Marshalleilanden denken aan eigen cryptomunt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een rumoerig dagje met hacks en opnieuw uitstel van de lancering van Bakkt. En twee heel verschillende landen willen beide een eigen cryptomunt lanceren. Lees hieronder het belangrijkste nieuws uit de cryptowereld van vandaag zodat je weer helemaal bij bent. Onder elk nieuwtje staat ook een link om verder te lezen.

Cryptopia gehackt

De Nieuw-Zeelandse exchange Cryptopia is gehackt. Het team heeft op twitter bevestigd dat er een ‘inbreuk op de beveiliging’ heeft plaatsgevonden, waardoor er ‘aanzienlijke’ verliezen zijn. Door deze hack is de exchange tijdelijk onbruikbaar omdat er nu ongepland onderhoud bezig is. Wat de exacte schade is, is niet bekend gemaakt. Nu kunnen we niet meer doen dan wachten op een volgend statement van het Cryptopia Team.

Lees meer over de hack: Cryptopia Hack: Veel ETH gestolen

Streamer ontvangt 20 BTC

Een anonieme donateur heeft de populaire Twitch streamer Sick Nerd maar liefst 20 BTC’s rijker gemaakt. Hij speelde Old School RuneScape terwijl deze donatie werd gedaan. Het begon met een bedrag van 4 BTC, maar gedurende de stream liep dit al snel op naar 20,49 BTC. Omgerekend kom je hiermee uit op bijna 64.000 Euro. Op Twitter bedankte hij de gulle gever en hij beloofde ‘verantwoord met het geld om te zullen gaan’.

Lees meer over deze bijzondere donatie op CCN.

Release Bakkt verzet naar de lente

Het is weer zo ver.. Nadat de release van het platform van Intercontinental Exchange (ICE) al meerdere keren is verplaatst, zou dat nu weer gaan gebeuren. De ICE heeft de lancering van Bakkt tot het voorjaar uitgesteld. De vertraging van Bakkt is te wijten aan het feit dat het bedrijf de goedkeuring van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van de VS moet hebben. In de VS zijn er echter veel problemen met de overheid die tijdelijk gesloten is door de welbekende shutdown. Volgens informatie die Longhash heeft verkregen, heeft de shutdown de goedkeuringsdatum doorgezet naar april.

Lees verder over Bakkt op LongHash

Rusland is bezig met crypto roebel

Anatoly Askaov is voorzitter van het Russische comité voor financiële markten. Volgens hem moet er binnen een paar jaar een crypto roebel zijn. De ‘nieuwe’ munt gaat weinig verschillen van de huidige roebel, alleen zal het een cryptocurrency variant zijn. Dit is een beetje het tegenovergestelde van wat we een paar dagen eerder hoor: toen werd er gepraat over een mogelijk stap van Rusland richting bitcoin.

Lees verder bij Bitcoinist

Ook Marshalleilanden gaan voor cryptomunt

Een nationale cryptomunt voor de Marshalleilanden staat nog steeds op de planning. Het team achter de cryptomunt geeft dat aan via een nieuwe blogpost. Ondanks hevige kritiek wordt er door het team achter Sovereign (SOV) hard gewerkt aan een nationale munt voor de eilanden groep.

Lees verder op Medium

Gerelateerde berichten

Moonriver (MOVR) klaar voor uitbraak: bullish signalen volgens analist

Thanh Lanh Tran

Ripple vs SEC update: wat betekent dit voor XRP?

Julian Smits

ZachXBT lost WazirX hack bug bounty op en ontmaskert hacker

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu