Blockchain Stories
Image default
Blog Cryptocurrency Cryptomarkt Update Ethereum Nieuws

Ethereum (ETH) koers keldert: Investeerders blijven positief

Ondanks dat de koers van Ethereum compleet lijkt te kelderen, blijven investeerders positief over een bullish trend. 

De Ether (ETH) heeft de laatste tijd grote pieken gezien, maar de koers lijkt nu te kelderen. In de periode van 3 maart tot 13 maart leek het erg goed te gaan met de prijzen nadat de koers met 20% was gestegen. Na een tweede correctie onderging de koers een daling van 20%. Inmiddels zijn we van het hoogtepunt met een waarde van $ 4.100 gezakt naar $ 3.200. 

De initiële rally

De keldering van de koers van de Ether kwam niet uit het niets. Vanwege overgebruik van hefboomproducten begon de koers als een malle te stijgen. In dat soort gevallen zit er altijd een daling aan te komen. 

Er werd al snel een stokje gestoken voor de koersstijgingen. Ethereum werd geforceerd om meer dan $ 375 miljoen aan futures op te heffen. Hierdoor werd de rally al snel omgezet tot een flinke daling in de koers. 

Positieve investeerders

Verschillende investeerders hebben het echter nog niet opgegeven met Ethereum. Zo wordt er veel gedacht dat dit een voldoende correctie was, waardoor de koers weer bullish kan worden. 

Het wordt niet verwacht dat de koers weer zo flink gaat stijgen als voor de upgrade van Ethereum. Wat wel verwacht wordt door de investeerders is een matig positieve koers. Dit is af te lezen aan de futures die verkocht worden. Het wordt verwacht dat er weer balans komt tussen de long positions en de short positions. Dit zal het evenwicht weer terugbrengen naar de markt. 

Waar komt de positiviteit vandaan?

Het is te zien aan de vraag naar futures dat er een flinke hoeveelheid positiviteit is onder de investeerders. Normaal gesproken wordt er 5% tot 10% rente gevraagd over futures. Bij Ethereum is dit inmiddels 22%. Dit is een ongebruikelijk hoge rente, die getekend wordt door veel vraag. Kortom, de kans is groot dat veel investeerders vooralsnog een bullish koers verwachten. 

Gerelateerde artikelen

Phoenix Wallet wordt op 3 mei verwijderd uit Amerikaanse app stores

Wanisha Balak

Bitcoin wordt een veilige haven te midden van de crisis bij Republic First Bank

Wanisha Balak

Bitcoin koers daalt opnieuw, analist spot een Death Cross op de grafieken

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer