Blockchain Stories
Wintermute CEO: ‘Falen ETH zal komen door leiderschap, niet door SOL’
Altcoin Ethereum Nieuws Solana

Wintermute CEO: ‘Falen ETH zal komen door leiderschap, niet door SOL’

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een hevige discussie op X (Twitter) heeft de CEO van crypto handelsgigant Wintermute, Evgeny Gaevoy, het een en ander gezegd over de toekomst Ethereum. Zo liet hij weten dat als ETH faalt dat dit zal voortkomen uit ideologische conflicten van het bestuur, en niet door concurrentie, zoals Solana

De discussie op X (Twitter)

De CEO van Wintermute is de discussie op X (Twitter) begonnen door te reageren op een post van Hayden Adams, maker van het Uniswap protocol. In deze post zei Adams:

‘Ik denk dat er waarde zit in memetische aandacht en dat het cool is om er markten voor te creëren. Het doel van technologie gaat verder dan financiële spelletjes.’

Hayden Adams, Uniswap

Gaevoy reageerde met de volgende X-post op Adams:

Hierin zegt hij het volgende:

“Als ETH in de toekomst faalt, zal dat niet zijn omdat ‘Solana sneller is’, maar omdat de ETH ‘elite’ nog steeds vastzit in een enorme tegenstrijdigheid.”

Evgeny Gaevoy, CEO van Wintermute

Hierna vervolgt hij:

“Blockchain technologie is super bevorderlijk voor het creëren van puur kapitalistische systemen. Toch proberen Vitalik, Hayden en anderen ‘het kapitalisme op te lossen’. Je kunt niet zowel kapitalisme als gepland socialisme hebben. Ik kies voor het kapitalisme in al zijn (vaak lelijke) glorie. Kapitalisme werkt, in tegenstelling tot socialisme.”

Evgeny Gaevoy, CEO van Wintermute

Deze nogal controversiële opmerkingen van Gaevoy hebben verschillende discussies in de crypto community opgeleverd. 

De discussies over de post

Mike van Rossum, bekend van Folkvant Trading, verdedigde de leiders van Ethereum. Daarbij zei hij dat de kritiek van Adams en Buterin niet tegen het kapitalisme was gericht, maar tegen onhoudbare trends in de crypto economie. Zo liet Van Rossum weten:

“Ze hebben een bepaalde visie op crypto  […] ze willen alleen maar zeggen ‘ik vind dit niet leuk’, en dat is alles.”

Mike van Rossum, Folkvant Trading

Ook Ari Paul, bekend van Blocktower Capital, mengde zich in de discussie. Zo liet hij het volgende weten:

“Verkeerde vergelijking. Er is geen tegenspraak als je zegt dat het legaal is om scheten te laten in een lift, maar het is beter als je dat niet doet.”

Ari Paul, Blocktower Capital

Fundamentele principes van crypto projecten

Gaevoy sloot zijn bericht af met een verduidelijking van zijn standpunt over de fundamentele principes van crypto projecten. Zo benadrukte hij het belang van het adopteren van kapitalisme, niet als een bijzaak, maar als een kernprincipe. Zo liet hij weten:

“Als je leidende principe het kapitalisme is en je stappen onderneemt om het minder schadelijk te maken, steun ik het. Als jouw principe ‘sociale rechtvaardigheid’ is en je daaraan het kapitalisme als bijzaak toevoegt, ben ik er tegen.”

Evgeny Gaevoy, CEO van Wintermute

Hoe dan ook, het debat laat zien hoe belangrijk deze ideologische kwestie is voor de crypto gemeenschap. De kritiek van Gaevoy laat zien hoe complex het leiderschap van grote crypto tokens, waaronder Ethereum, is. Het oplossen van de conflicten zal het kernpunt zijn voor het succes en de acceptatie van Ethereum op lange termijn. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu