Blockchain Stories
Bitcoin koers stijgt na bekendmaking Consumentenprijsindex (CPI) in Amerika
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers stijgt na bekendmaking Consumentenprijsindex (CPI) in Amerika

Op woensdag zagen Bitcoin, Ethereum en de algehele cryptomarkt een opwaartse beweging volgend op het rapport van de Amerikaanse Consumentenprijsindex (CPI) dat een vertraging toont in de stijging van de prijzen in april. Deze gegevens suggereren een afkoeling van de inflatie, wat positieve signalen geeft aan de markt.

Vertraging in inflatiegroei stimuleert crypto koersen

Volgens het Bureau of Labor Statistics waren de consumentenprijzen in april 3,4% hoger dan vorig jaar, een afname vergeleken met de stijging van 3,7% in maart. Deze vertraging in inflatiegroei heeft direct een positief effect op de cryptoprijzen.

Kort na de publicatie van de nieuwe CPI gegevens steeg de Bitcoin koers naar $64,300, een stijging van 3,9% in de laatste 24 uur. De Ethereum koers ziet ook een stijging, met een prijs van $2,975, wat een stijging van 1,3% is vergeleken met gisteren.

De CPI rapporteert prijswijzigingen in een mandje van gangbare consumentengoederen en -diensten en wordt gebruikt om veranderingen in de inflatiegraad van de economie te schatten. In het rapport van vandaag, dat gegevens voor de consumentenprijzen in april bevat, rapporteerde het BLS dat vooral de kosten voor huisvesting en benzine de grootste factoren waren in de prijsstijgingen.

Fed staat onder druk

Deze recente ontwikkelingen komen in een tijd waarin de Federal Reserve onder druk staat om de rentetarieven te verlagen, iets wat velen eerder dit jaar nog verwachtten. Een vertraging in inflatiegroei kan deze beslissing beïnvloeden en zorgt voor optimisme op de markten.

Amerikaanse aandelen, met name technologieaandelen, zagen ook een stijging.

Deze positieve bewegingen in de cryptomarkt en de bredere financiële markten tonen hoe nauw verbonden de cryptowereld is met traditionele financiële indicatoren zoals inflatie en rentetarieven.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer