Blockchain Stories
Broers gearresteerd voor het stelen van $25 miljoen in crypto via Ethereum exploit
Ethereum Nieuws

Broers gearresteerd voor het stelen van $25 miljoen in crypto via Ethereum exploit

De Amerikaanse justitie heeft twee broers gearresteerd voor hun betrokkenheid bij een nooit eerder uitgevoerde cyberaanval op het Ethereum blockchainnetwerk. De broers uit Boston en New York, worden beschuldigd van fraude en witwassen van geld.

Een geavanceerde cryptoroof

Volgens de aanklacht gebruikten de broers hun uitgebreide kennis van wiskunde en computerwetenschappen, opgedaan aan een van de meest prestigieuze universiteiten in de VS, om een zeldzame aanval in het Ethereum netwerk uit te voeren.

De exploit stelde hen in staat om binnen slechts 12 seconden ongeveer 25 miljoen dollar aan cryptocurrency te stelen. De aanval betrof het manipuleren van lopende transacties en die naar zichzelf te sturen in plaats van naar de nietsvermoedende slachtoffers.

De broers zouden maandenlang aan hun plan hebben gewerkt, de gedragingen van hun slachtoffers hebben bestudeerd, en diverse maatregelen hebben genomen om hun identiteiten te verbergen en de gestolen opbrengsten te verdoezelen. Hun voorbereidingen zijn het opzetten van schijnbedrijven en het gebruik van meerdere wallet adressen en buitenlandse crypto exchanges.

Juridische gevolgen

De arrestatie van de broers kwam na een intensief onderzoek door een samenwerking van verschillende autoriteiten in Amerika. Als de broers schuldig worden bevonden, kunnen zij elk maximaal 20 jaar gevangenisstraf krijgen voor elk van de aanklachten.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer