Blockchain Stories
Bitcoin begint er bullish uit te zien, $90K niet ver weg
Bitcoin Nieuws

Bitcoin begint er bullish uit te zien, $90K niet ver weg

Na weken van dalingen lijkt Bitcoin (Ticker: BTC) zich te herstellen, zoals blijkt uit de recente prijsbewegingen. Op het moment van schrijven was de BTC koers $65.192, wat een stijging van 7,02% in de afgelopen 24 uur laat zien.

Opmerkelijk is dat Bitcoin op 14 mei een korte rally doormaakte, waarbij het de $63.000 overschreed voordat het iets terugviel. Deze recente beweging in de prijs van Bitcoin heeft veel discussie en opwinding veroorzaakt op sociale mediaplatforms.

Verschillende visies op BTC

Een persoon die een post heeft geplaatst omtrent de Bitcoin discussie is Dan Tapiero, een investeerder en fondsbeheerder, die gelooft dat BTC op het punt staat om een nieuwe all time high (ATH) te bereiken. Zo plaatste hij het volgende op X:

Aan de andere kant voorspelt de oprichter van Galaxy Digital Holdings Ltd, Mike Novogratz, dat BTC waarschijnlijk binnen een krap bereik zal handelen dit kwartaal, terwijl traditionele financiën crypto blijven omarmen.

Volgens Bloomberg zei Novogratz:

We bevinden ons in de consolidatiefase in crypto. Bitcoin, Ethereum en alles, Solana zal consolideren. Wat betekent dat? Het betekent waarschijnlijk ergens tussen $55.000 en $75.000 totdat de volgende reeks omstandigheden, de volgende reeks marktevenementen ons hoger brengt.

Novogratz bij Bloomberg

Daarnaast is hij van mening dat de all time high van ongeveer $73.000 het gevolg is van de exchange traded funds (ETF’s) lancering en de Bitcoin halving.

Gezien de huidige markttrend gelooft hij dat de markt is gestagneerd door verminderd optimisme over mogelijke renteverlagingen door de Federal Reserve, ondanks sterke economische indicatoren.

Bitcoin dominantie bereikt een mijlpaal

Dit lijkt onjuist, aangezien ondanks schommelingen in de prijs van BTC, de marktdominantie consequent boven de 50% is gebleven. Volgens onze gegevens vertegenwoordigt Bitcoin momenteel ongeveer 51% van de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies, wat de meerderheid is.

image 20 3
Bron: CoinMarketCap

Daarom zou de prijs van BTC uit deze consolidatiefase kunnen breken als de Federal Reserve begint met het verlagen van de rente of als de komende verkiezingen duidelijkheid brengen over het regelgevingslandschap voor crypto. Tijdens het schrijven van dit artikel is de rente reeds verlaagd, waardoor we direct een stijging zien en dit is pas het begin.

Wat staat Bitcoin te wachten?

Kortom, hoewel historische trends richting kunnen geven, bieden ze geen garantie voor toekomstige resultaten. Er is dus een grote kans op marktfluctuaties en zijwaartse bewegingen in de komende dagen.

En als we de woorden van Michael Saylor mogen geloven:

Er zijn duizenden pensioenfondsen in de Verenigde Staten die ongeveer $27 biljoen aan activa beheren. Ze zullen allemaal wat #Bitcoin nodig hebben.

Michael Saylor

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer