Blockchain Stories
Bitcoin koers daalt nadat Mt. Gox meer dan $7 miljard aan Bitcoin verstuurt
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers daalt nadat Mt. Gox meer dan $7 miljard aan Bitcoin verstuurt

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De beruchte en inmiddels failliete crypto exchange Mt. Gox verplaatste vanochtend voor het eerst in meer dan vijf jaar een gigantische hoeveelheid Bitcoin, dit heeft de cryptomarkten flink doen opschudden. Mt. Gox verplaatste meer dan 106.000 Bitcoin, geschat op een waarde van meer dan 7 miljard dollar, naar een nog onbekende wallet. De markt is alert op mogelijke grote verkoopacties die de Bitcoin koers kan beïnvloeden.

De Bitcoin koers daalde van $70.500 naar $67.500 in de vroege ochtend door deze verplaatsing. Op dit moment handelt de koers ronde de $68.000.

Bitcoin verplaatsing van Mt. Gox veroorzaakt daling

Dit grote aantal Bitcoin behoort tot de activa die Mt. Gox aan haar schuldeisers verschuldigd is als onderdeel van een terugbetalingsplan dat door de rechtbank van Tokio is goedgekeurd. De deadline voor de terugbetalingen is vastgesteld op 31 oktober 2024. De timing van deze verplaatsing is bijzonder omdat het nauw samenvalt met het proces van schuldaflossing waar naar uitgekeken wordt.

De beweging van deze enorme hoeveelheid Bitcoin komt na een lange periode van stilte rondom de beurs. Mt. Gox was ooit de grootste Bitcoin exchange ter wereld, maar na een hack in 2014, waarbij 850.000 Bitcoin werd gestolen, stortte de beurs in en begon een lang en gecompliceerd juridisch herstelproces.

Van de gestolen Bitcoin is later 200.000 teruggevonden, maar de rechtszaken en de afwikkeling van claims hebben jaren geduurd.

Wat betekent dit voor de Bitcoin markt?

Nu deze Bitcoin eindelijk in beweging is gekomen, speculeren veel analisten over de impact dat dit kan hebben op de cryptomarkt. De grote vraag is of de schuldeisers, zodra ze hun Bitcoin ontvangen, deze zullen vasthouden of verkopen. Een massale verkoop kan de Bitcoin prijzen onder druk zetten en leiden tot aanzienlijke marktschommelingen.

Andere analisten zijn van mening dat veel schuldeisers hun Bitcoin zullen blijven vasthouden en dat de mogelijke verkoop al ingeprijsd is. De markt wist namelijk al sinds januari dat de schuldeisers terugbetaald zouden worden.

Deze recente transacties en de naderende deadline voor de terugbetaling zorgen voor een gespannen sfeer op de cryptomarkt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu