27 september 2023
Blockchain Stories
Cryptomarkt Update Nieuws

Soap rond Mt. Gox bijna afgelopen, Mollie stopt met bitcoin?

Soap rond Mt. Gox bijna afgelopen, Mollie stopt met bitcoin

De schuldeisers van Mt. Gox kunnen bijna stoppen met de strijd die zij al vijf jaar voeren. De bewindvoerder heeft de tienduizenden mensen een mail gestuurd. En Coinbase is populair op LinkedIn. Verder in het nieuws: Betaalprovider Mollie stopt waarschijnlijk met het accepteren van bitcoin en Bitpanda krijgt PSD2-licentie.

Mt. Gox-soap bijna afgelopen

Schuldeisers in de zaak met de failliete bitcoinbeurs Mt. Gox hebben een voorstel ontvangen van de bewindvoerder. Daarin staat op hoeveel geld de meer dan 20.000 slachtoffers kunnen rekenen. In 2014 ging de beruchte beurs ten onder aan een hack. De zaak loopt sindsdien en lijkt nu eindelijk langzaam aan zijn einde te komen.

Coinbase in top lijstje LinkedIn

Elk jaar komt LinkedIn met een lijst van topbedrijven op hun platform. En dit jaar staat Coinbase op de 35e plek in de top 50. Het bedrijf is in het land van bitcoin en altcoins niet bij iedereen even populair. Maar op het platform van Microsoft scoort de Amerikaanse cryptobeurs goed.

Mollie stopt met bitcoin

Betaalprovider Mollie stopt met accepteren van bitcoin. Dat is het laatste gerucht in de (Nederlandse) cryptospace. Het bedrijf stopt waarschijnlijk per 1 mei met het accepteren van bitcoin. Hierdoor moeten ondernemers opzoek naar een andere provider als zij bitcoin willen accepteren.

Bitpanda krijgt PSD2-licentie

Bitpanda is het eerste Europese cryptocurrencybedrijf dat mag zeggen dat ze een PSD2-licentie hebben. Daarmee kunnen ze nieuwe financiële services uitrollen die kunnen concurreren met de traditionele financiële sector. Naar eigen zeggen willen ze de oude en nieuwe wereld bij elkaar brengen. Maar stiekem willen ze de oude wereld gewoon overnemen, natuurlijk. Een ‘cryptobank’ in de maak?

Verder in het nieuws

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Je kunt bouwen aan bitcoin en betaald krijgen door de CEO van Twitter

Robin Heester

Cryptopia hack: Veel ETH gestolen

Robin Heester

Bitcoin Crowdfunding: Zonder Patreon en Kickstarter

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.