20 oktober 2021
Blockchain Stories
Cryptomarkt Update

Bitcoin FOMO, 400 miljoen aan shorts op BitMEX en investeringen in crypto

Bitcoin FOMO, 400 miljoen aan shorts op BitMEX en investeringen in crypto

Wat hebben Changpeng Zhao (Binance), Nigel Green (DeVere Group) en Brian Kelly (CNBC) gemeen? Behalve dat ze een grote zak met geld hebben.. Ze verwachten alle drie een flinke run op bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta de komende tijd. Verder in het nieuws: PayPal investeert in Cambridge Blockchain, mensen gaan kapot op BitMEX en China heeft meeste blockchain projecten.

Bitcoin FOMO

De term FOMO (Fear Of Missing Out) komt regelmatig voorbij wanneer bitcoin een sprongetje omhoog maakt. Dat is nu dus ook het geval. Changpeng Zhao verwacht dat grote investeerders er nu echt klaar voor zijn zich te gaan mengen in de strijd om de meeste cryptovaluta. Vermogensbeheerder Nigel Green van DeVereGroup ziet bitcoin door FOMO richting de $7.000 gaan. En analist Brian Kelly denkt dat bitcoin een bodem heeft bereikt en op de korte termijn alleen maar gaat stijgen.

BitMEX rekt

Bij BitMEX kun je short- en longposities innemen om de prijsrichting van bitcoin te voorspellen. Dat gaat, uiteraard, niet iedereen even goed af. Door de stijging van gisteren zijn er voor honderden miljoenen aan shorts geliquideerd.

PayPal en digitale identiteit

De betalingsverwerker PayPal mengt zich ook in de strijd als het gaat om de juiste aandelen in bedrijven die bezig zijn met blockchain. Paypal investeert miljoenen in Cambridge Blockchain. De start-up wil het leven van financiële instituties makkelijker maken door oplossingen te bouwen voor de valkluilen van online identiteit.

China aan kop qua blockchain projecten

Volgens een onderzoek naar blockchain gerelateerde projecten is China koploper in de wereld. Dan gaat het puur om kwantiteit, niet kwaliteit. De Chinezen nemen ongeveer een kwart van alleen projecten op zich. Op gepaste afstand volgen de Verenigde Staten. Het is duidelijk te zien dat China inzet op meer gesloten blockchains.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Marktupdate: Bitcoin, stijging Revain en TenX

Arnold Hubach

Een schat van $1 miljoen aan bitcoin (BTC), getokeniseerde aandelen

Robin Heester

Marktupdate: roerige weken voor BTC, BCHSV en BCHABC

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.