22 september 2021
Blockchain Stories
Cryptomarkt Update

Bitcoin richting $5.000, fraude van 20 miljoen en SEC treuzelt

bitcoin stijgt richting 6000

Het is tijd voor een marktupdate. Bitcoin (BTC) maakte vannacht een enorm sprong richting de grens van 5.000 dollar. Verder in het nieuws: een ICO die zijn afspraken niet nakomt, een investering in ‘Internet of Services Token’ en de Amerikaanse SEC blijft maatregelen omtrent Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF) maar uitstellen.

Bitcoin stijgt enorm

Het komt niet vaak voor dat de wekker rond zes uur gaat en je na de eerste blik op je telefoon direct vrolijk het bed uit springt. Vandaag was echter wel zo’n dag: de koers van bitcoin maakte afgelopen nacht een flinke sprong omhoog. Op sommige exchanges knalde BTC zelfs over de 5000 heen.

Etherparty verdacht van fraude rondom ICO van €20 miljoen

Het Canadese Etherparty haalde met hun ICO voor de FUEL-token maar liefst 20 miljoen aan cryptovaluta op in 2017. De Canadese politie is een onderzoek gestart naar mogelijke misstanden binnen het project. De oprichters van het bedrijf achter de ICO, Kevin Hobbs en Lisa Cheng, ontkennen uiteraard alles. Volgens het politieonderzoek waren de mensen bij Etherparty nooit van plan om hun platform daadwerkelijk te bouwen zoals vooraf beloofd tijdens de crowdfunding.

Chinees investeringsfonds investeert in
‘Internet of Services Token (IOST)

Niet alleen bitcoin steeg vandaag bijzonder hard. Ook veel altcoins deden het bijzonder goed. De ‘Internet of Services Token’ (IOST) deed het de afgelopen dagen al goed. Door het nieuws van een investering van het Chinese BlockGroup in IOST deed de koers nog maar eens een sprongetje omhoog. IOST moet een blockchain voor bedrijven worden. Hoeveel de Chinese investeerders in het project hebben gestopt is (nog) niet bekend.

Bitcoin ETF weer uitgesteld

De aanvragen van Bitwise en VanEck/SolidX voor een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) worden op een latertijdstip opnieuw bekeken. De Amerikaanse toezichthouder, de Securities & Exchange Commission (SEC), doet nu in mei een uitspraak. De strijd om de eerste bitcoin ETF is dus nog (lang?) niet gestreden.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Ethereum Classic (ETC) stijgt 15% na Coinbase nieuws

Robin Heester

Marktupdate: Bitcoin en Bitmex, WaltonChain en Nano

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) naar $5.400 en terug, Coinbase komt met betaalpas

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.