Blockchain Stories
Image default
Cryptomarkt Update

Bitcoin richting $5.000, fraude van 20 miljoen en SEC treuzelt

Het is tijd voor een marktupdate. Bitcoin (BTC) maakte vannacht een enorm sprong richting de grens van 5.000 dollar. Verder in het nieuws: een ICO die zijn afspraken niet nakomt, een investering in ‘Internet of Services Token’ en de Amerikaanse SEC blijft maatregelen omtrent Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF) maar uitstellen.

Bitcoin stijgt enorm

Het komt niet vaak voor dat de wekker rond zes uur gaat en je na de eerste blik op je telefoon direct vrolijk het bed uit springt. Vandaag was echter wel zo’n dag: de koers van bitcoin maakte afgelopen nacht een flinke sprong omhoog. Op sommige exchanges knalde BTC zelfs over de 5000 heen.

Etherparty verdacht van fraude rondom ICO van €20 miljoen

Het Canadese Etherparty haalde met hun ICO voor de FUEL-token maar liefst 20 miljoen aan cryptovaluta op in 2017. De Canadese politie is een onderzoek gestart naar mogelijke misstanden binnen het project. De oprichters van het bedrijf achter de ICO, Kevin Hobbs en Lisa Cheng, ontkennen uiteraard alles. Volgens het politieonderzoek waren de mensen bij Etherparty nooit van plan om hun platform daadwerkelijk te bouwen zoals vooraf beloofd tijdens de crowdfunding.

Chinees investeringsfonds investeert in
‘Internet of Services Token (IOST)

Niet alleen bitcoin steeg vandaag bijzonder hard. Ook veel altcoins deden het bijzonder goed. De ‘Internet of Services Token’ (IOST) deed het de afgelopen dagen al goed. Door het nieuws van een investering van het Chinese BlockGroup in IOST deed de koers nog maar eens een sprongetje omhoog. IOST moet een blockchain voor bedrijven worden. Hoeveel de Chinese investeerders in het project hebben gestopt is (nog) niet bekend.

Bitcoin ETF weer uitgesteld

De aanvragen van Bitwise en VanEck/SolidX voor een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) worden op een latertijdstip opnieuw bekeken. De Amerikaanse toezichthouder, de Securities & Exchange Commission (SEC), doet nu in mei een uitspraak. De strijd om de eerste bitcoin ETF is dus nog (lang?) niet gestreden.

Gerelateerde artikelen

Analisten verliezen vertrouwen in bullish Bitcoin koers: “Waar komt het kapitaal vandaan?”

Marijn van Leeuwen

Crypto exchange Coinbase ontvangt licentie in Canada

Marijn van Leeuwen

Ripple wil stablecoin lanceren: Wat gaat dit betekenen voor Tether en Circle?

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer