2 december 2022
Blockchain Stories
Cryptomarkt Update

Bitcoin transacties duurder door prijsstijging en een blockchain samenwerking in Europa

hup bitcoin

Bitcoin blijft vandaag netjes boven de $5.000. En de wereld van cryptovaluta blijft rustig doordraaien. Grote partijen gaan in Europa samenwerken om blockchain te promoten. Bitcointransacties worden duurder, VeChain sluit weer een deal en Zwitserland staat open voor bitcoin.

Samenwerking in Europa

Partijen als SWIFT, IBM en Ripple gaan samenwerken. Samen met honderden andere bedrijven en instanties vormen zijn de INATBA,  een nieuwe Europese belangenvereniging. Zij gaan zich sterk maken voor de ontwikkeling van blockchaintechnologie in Europa. Een lobbyclub van formaat.

Bitcoin versturen is tijdelijk duurder

Door de recente prijsstijging van bitcoin (BTC) zijn de transactiekosten met soms wel 500% gestegen. Op 1 januari 2019 lag de gemiddelde kosten van een transactie op het netwerk op ongeveer 18 dollarcent. Op dit moment is dat 1 dollar en 30 cent. Op een groot bedrag is dat niet veel, maar voor kleine transacties is dat wat gortig.

VeChain kijkt naar de kledingindustrie.

VeChain en DNV GL hebben een deal gesloten met het Chinese Haier. Haier is een producent van elektronica en huishoudelijke apparatuur. De drie willen samen bouwen aan een platform om de kledingindustrie te verbeteren. De samenwerking moet uitmonden in het eerste op blockchain gebaseerde managementplatform voor kleding.

Lekker luxe met bitcoin

Ben je je bitcoin zat? Of wil je gebruik maken van de recente stijgingen? Dan kun je in Zwitserland overnachten in een 5-sterren hotel. Vorige maand werd al duidelijk dat ´de Amazon van Zwitserland´ verschillende cryptocurrency gaat accepteren. De Zwitsers hebben van oudsher altijd al een speciale positie ingenomen in het wereldje van geld en goud. Misschien zien zij hun kans schoon en gaan ze voor zon zelfde positie voor bitcoin en andere cryptovaluta.


Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Marktupdate: roerige weken voor BTC, BCHSV en BCHABC

Arnold Hubach

Bitcoin door $4200 grens, altcoins doen mee

Robin Heester

Een schat van $1 miljoen aan bitcoin (BTC), getokeniseerde aandelen

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.