30 mei 2023
Blockchain Stories
Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin populair in China, Binance komt met nieuwe cryptobeurs

Bitcoin populair in China, Binance komt net nieuwe cryptobeurs

Crypto nieuws – Er gebeurt weer van alles in de wonderen wereld van cryptocurrency’s. Amerikaanse toezichthouders komen met richtlijnen, Chinezen zoeken massaal naar bitcoin en Binance komt met een nieuwe cryptobeurs. Na deze update ben je weer helemaal op de hoogte.

Securities and Exchange Commission komt met richtlijnen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) houdt toezicht op met name de effecten markt. Ze kijken met een kritisch oog naar de cryptomarkt en dan in het bijzonder de duizenden tokens die zijn uitgegeven. Daarom komen ze met richtlijnen voor digitale valuta. Het moet duidelijkheid bieden voor crypt- en fintechbedrijven. Klein dingetje: de richtlijnen zijn (nog) niet bindend.

Bitcoin zoekopdrachten

Bitcoin is de meest gezocht term op de zoekmachine Baidu. Baidu is de populairste zoekmachine in China. In het land geldt een verbod op de handel in cryptovaluta. Dat houdt de Chinezen blijkbaar niet tegen, bitcoin was het meest gezochte trefwoord van de afgelopen week. In de rest van de wereld steeg het aantal zoekopdrachten (via Google) op BTC ook weer flink. Dat zal met name met de prijs te maken hebben.

Voor €1,25 miljoen aan bitcoin gestolen

Een Canadese drugsdealer moet eventjes €1,25 miljoen aftikken wegens zijn activiteiten op het ‘dark web’. Hij moet ruim 280 bitcoin afstaan aan het Ministerie van de Procureur-Generaal. Hij is schuldig bevonden voor het verkopen van cocaïne en andere drugs. Hij zou daarnaast onder andere wapens hebben verkocht. Ondanks de pseudo-anonimiteit op het netwerk van bitcoin moet je goed opletten om écht anoniem te blijven. Dat is deze meneer niet gelukt.

Binance naar Singapore

Binance komt deze maand nog met een nieuwe cryptobeurs in Singapore. De grootste handelsplek voor cryptocurrency van dit moment komt met een fiat gateway voor Singaporese dollars. Beleggers kunnen via het platform straks hun Singaporese dollars omwisselen voor cryptomunten.


Verder in het nieuws:

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Marktupdate: de Bitcoins zijn weer bezig, NEM en WAVES knallen

Arnold Hubach

Dagoverzicht: ‘Decentrale projecten moeten vatbaar zijn voor 51%-aanval’

Arnold Hubach

UPDATE: Google haalt MetaMask uit de Chrome store

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.