27 september 2023
Blockchain Stories
Nieuws

Grootste retailer in Zwitserland accepteert onder andere bitcoin

zwitserland digitec galaxus cryptocurrency bitcoin btc

Digitec Galaxus, de grootste online retailer van Zwitserland, accepteert vanaf vandaag cryptocurrency’s. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

Mo money, less problems

De winkel accepteert een flink aantal cryptomunten. Een klein addertje onder het gras: je moet voor minsten 200 Zwitserse Franken (ongeveer 175 euro) aan waarde bestellen voordat je kunt afrekenen met je favoriete valuta. Het lijstje is als volgt: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Binance Coin (BNB), Litecoin (LTC), Tron (TRX), NEO (NEO) en OmiseGo (OMG).

Betalingen

De betalingen worden ondersteund door het Zwitserse Datatrans. In samenwerking met het Deense Coinify verzorgen zij het betalingssysteem. De klant krijgt bij het afrekenen een kwartiertje de tijd om voor de afgesproken prijs de transactie af te ronden. Er komen, helaas, wel 1.5% transactiekosten bij.

Adoptie?

Grote winkels die veel online verkopen zijn natuurlijk altijd goed voor de naamsbekendheid van cryptocurrency. Meer retailers die bitcoin en andere cryptovaluta als betaaloptie geven zorgen ervoor dat meer mensen in aanraking komen met de nieuwe manier van betalen. Het is alleen nog even de vraag of het daadwerkelijk veel gebruikt gaat worden. Want wil je je bitcointjes wel gebruiken om een nieuwe PC te kopen? Zelfs als dat antwoord nee is, is het wel een leuke ontwikkeling.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Cryptobeurs Kraken weer online na onderhoud

Robin Heester

Thailand verbiedt gebruik Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum Classic

Arnold Hubach

De cryptobags van Vitalik Buterin

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.