Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Grootste retailer in Zwitserland accepteert onder andere bitcoin

Digitec Galaxus, de grootste online retailer van Zwitserland, accepteert vanaf vandaag cryptocurrency’s. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

Mo money, less problems

De winkel accepteert een flink aantal cryptomunten. Een klein addertje onder het gras: je moet voor minsten 200 Zwitserse Franken (ongeveer 175 euro) aan waarde bestellen voordat je kunt afrekenen met je favoriete valuta. Het lijstje is als volgt: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Binance Coin (BNB), Litecoin (LTC), Tron (TRX), NEO (NEO) en OmiseGo (OMG).

Betalingen

De betalingen worden ondersteund door het Zwitserse Datatrans. In samenwerking met het Deense Coinify verzorgen zij het betalingssysteem. De klant krijgt bij het afrekenen een kwartiertje de tijd om voor de afgesproken prijs de transactie af te ronden. Er komen, helaas, wel 1.5% transactiekosten bij.

Adoptie?

Grote winkels die veel online verkopen zijn natuurlijk altijd goed voor de naamsbekendheid van cryptocurrency. Meer retailers die bitcoin en andere cryptovaluta als betaaloptie geven zorgen ervoor dat meer mensen in aanraking komen met de nieuwe manier van betalen. Het is alleen nog even de vraag of het daadwerkelijk veel gebruikt gaat worden. Want wil je je bitcointjes wel gebruiken om een nieuwe PC te kopen? Zelfs als dat antwoord nee is, is het wel een leuke ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer