Blockchain Stories
Image default
Nieuws

GeenStijl accepteert donaties met Gulden (NLG)

GeenStijl en Gulden (NLG) slaan de handen ineen. De Nederlandse blog/nieuwswebsite accepteert vanaf vandaag donaties in de vorm van Gulden.

Cryptocurrency en GeenStijl

GeenStijl laat in een persbericht weten dit niet te doen voor de leuke koppen en het opmerkelijk nieuws. Er zit meer achter. Het decentrale aspect en het uitproberen van nieuwe betalingsmogelijkheden kunnen in de (niet zo heel verre) toekomst nog wel eens belangrijk worden voor platformen als GeenStijl. Je proeft in onderstaande quotes toch enige angst (en boosheid?) over de huidige gang van zaken op bijvoorbeeld verschillende social media.

Vanuit GeenStijl doen we dit niet alleen om de heerlijke kop ‘GS voert Gulden terug in’ te kunnen gebruiken, wij willen graag bijdragen aan de bekendheid en het bereikbaar(der) maken van blockchain-technologie. Enerzijds omdat het bloedspannende nieuwe technologie is die onder de juiste omstandigheden een bloeiende toekomst tegemoet gaat. Anderzijds omdat we op de drempel van een nieuw internet staan: waar overheden, techgiganten en traditionele media met wetgeving, censuur en hysterie over “nepnieuws” het vrije internet steeds vaker vijandig verklaren, is decentralisatie en vernieuwing van digitale communicatie-structuren, hun beveiliging en hun betrouwbaarheid een steeds actueler en dringender thema.

Waarom dan geen bitcoin?

Rest de vraag: waarom dan geen bitcoin? Dat is dé cryptomunt waar niemand aan de leiding staat en er geen centrale macht is. Bij NLG kun je je afvragen of de term decentraal wel op zijn plaats is. Eerder deze maand werden er nog verkiezingen gehouden om de community van Gulden een stem te geven. Misschien is dit voor GeenStijl de eerste echte stap richting meer cryptocurrency opties. Maar mocht dat niet zo zijn: het is sowieso een een leuke stap. Meer mogelijkheden om buiten het huidige bankwezen om platformen te steunen zijn belangrijk. Persvrijheid is enorm belangrijk en cryptovaluta kunnen daar een belangrijke rol in spelen.

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer