Blockchain Stories
Image default
Binance Cryptobeurs Nieuws

Nepnieuws vanuit exchanges, groot deel volumes véél lager dan vermeld

Bijna 90% van het volume dat door crypto-exchanges wordt opgegeven is onjuist. Dit wordt op 18 maart door het analytische platform The Tie naar buiten gebracht. Op twitter is het onderzoek dat ze hebben verricht van stap tot stap uitgelegd.

Onjuiste informatie

De onderzoekers hebben in totaal 97 exchanges onderzocht. Gebleken is dat deze exchanges voor het grootste gedeelte handelsvolume hebben dat niet van échte gebruikers afkomstig is. Op social media gaat The Tie nog verder in op deze getallen: “In totaal schatten we dat 87% van het door de beurzen vermelde volume verdacht was en dat 75% van de exchanges een vorm van verdachte activiteit vertoont”

“Als elke exchange het gemiddelde volume (per sitebezoekje) van CoinbasePro, Gemini, Poloniex, Binance en Kraken zou nemen, dan zou naar verwachting het reële handelsvolume van de grootste 100 beurzen gelijk moeten zijn aan $2,1 miljard per dag. Momenteel wordt dit totale getal echter gerapporteerd als $15,9 miljard.”

Als je bovenstaande verschillen ziet, moet er toch wel een lampje gaan branden. Deze verschillen staan op geen enkele manier met elkaar in verhouding. Het mag duidelijk zijn dat er dus veel fake volume wordt geproduceerd door verschillende trading technieken van bots.

Tweetstorm

Voor iedereen die het hele onderzoek wil lezen, is er een mooie google spreadsheet gemaakt. Verder staat ook alles in de tweetstorm van The Tie uitgelegd. Hierboven was al een klein stukje te zien. Als je overigens Binance in de grafiek wilt vinden, dan kun je lang zoeken. Zoals rechts bovenin de grafiek te lezen is, is de exchange van CZ uitgesloten. De getallen van Binance zouden ten opzichte van andere exchanges dermate (positief) uitschieten, dat het totaalplaatje daardoor niet duidelijker werd. Hieronder is dezelfde grafiek te zien waarin Binance wél is meegerekend.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer