24 september 2023
Blockchain Stories
Binance Cryptobeurs Nieuws

Nepnieuws vanuit exchanges, groot deel volumes véél lager dan vermeld

fake news exchanges volume

Bijna 90% van het volume dat door crypto-exchanges wordt opgegeven is onjuist. Dit wordt op 18 maart door het analytische platform The Tie naar buiten gebracht. Op twitter is het onderzoek dat ze hebben verricht van stap tot stap uitgelegd.

Onjuiste informatie

De onderzoekers hebben in totaal 97 exchanges onderzocht. Gebleken is dat deze exchanges voor het grootste gedeelte handelsvolume hebben dat niet van échte gebruikers afkomstig is. Op social media gaat The Tie nog verder in op deze getallen: “In totaal schatten we dat 87% van het door de beurzen vermelde volume verdacht was en dat 75% van de exchanges een vorm van verdachte activiteit vertoont”

“Als elke exchange het gemiddelde volume (per sitebezoekje) van CoinbasePro, Gemini, Poloniex, Binance en Kraken zou nemen, dan zou naar verwachting het reële handelsvolume van de grootste 100 beurzen gelijk moeten zijn aan $2,1 miljard per dag. Momenteel wordt dit totale getal echter gerapporteerd als $15,9 miljard.”

Als je bovenstaande verschillen ziet, moet er toch wel een lampje gaan branden. Deze verschillen staan op geen enkele manier met elkaar in verhouding. Het mag duidelijk zijn dat er dus veel fake volume wordt geproduceerd door verschillende trading technieken van bots.

Tweetstorm

Voor iedereen die het hele onderzoek wil lezen, is er een mooie google spreadsheet gemaakt. Verder staat ook alles in de tweetstorm van The Tie uitgelegd. Hierboven was al een klein stukje te zien. Als je overigens Binance in de grafiek wilt vinden, dan kun je lang zoeken. Zoals rechts bovenin de grafiek te lezen is, is de exchange van CZ uitgesloten. De getallen van Binance zouden ten opzichte van andere exchanges dermate (positief) uitschieten, dat het totaalplaatje daardoor niet duidelijker werd. Hieronder is dezelfde grafiek te zien waarin Binance wél is meegerekend.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

KuCoin verwijdert Bitcoin Cash trading pairs

Robin Heester

Coinbase naar Japan

Robin Heester

Ethereum-miners opgepast! Hackers slaan toe met simpele methode

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.