30 mei 2023
Blockchain Stories
Cryptomarkt Update Nieuws

Donatie van $25 miljoen in XRP, Wall Street toont interesse in bitcoin futures

Donatie van $25 miljoen in XRP, Wall Street toont interesse in bitcoin futures

Crypto update – Een zonnige zondag met nieuwtjes uit de wereld van bitcoin en andere cryptovaluta. Tijd voor een korte update. Er wordt voor meer dan een half miljoen dollar aan bitcoin futures verhandeld op de Chicago Mercantile Exchange. Waves komt met een eigen data oracle, een genereuze donatie uit de hoek van Ripple en de ceo van Coinbase weet de weg naar massa-adoptie.

When Wall Street?

Op de Chicago Mercantile Exchange (CME) worden veruit de meeste bitcoin futures verhandeld. De derivatenbeurs verwekte op 4 april ruim $500 miljoen aan futures. Met een future of termijncontract wordt gespeculeerd op de toekomstige prijs van bitcoin. De handel groeit gestaag op het platform.

Waves komt met data oracle

WAVES komt met een data oracle tool. Daarmee kunnen ontwikkelaars dApps en smart contracts bouwen waar informatie van buiten de blockchain gebruikt kan worden. Een ‘oracle’ helpt de communicatie met een blockchain en de buitenwereld op te zetten. Dit kunnen heel verschillende gegevens zijn: het weer, maar ook voetbaluitslagen of de laatste goudprijs kunnen met behulp van deze tools gecommuniceerd worden.

Grote donatie van $25 miljoen aan XRP

Een mede-oprichter van Ripple, Chris Larsen, heeft met zijn stichting voor $25 miljoen euro aan XRP gedoneerd. Dat deed hij aan de San Francisco State University. Met zijn stichting RippleWorks willen hij en Ripple goede doelen steunen die zich focussen op onderwijs. Een universiteit past dan prima in het rijtje.

Coinbase CEO over massa-adoptie

Volatiliteit, schaalbaarheid en bruikbaarheid zijn volgens Brian Armstrong van Coinbase de belangrijkste punten om ‘het grote publiek’ aan de cryptomunten te krijgen. Er moet volgens Armstrong nog hard gewerkt worden aan de schaalbaarheid en bruikbaarheid van de netwerken. Op prijs heb je als developer natuurlijk wat minder invloed, het is op de open markt maar net wat de gek er voor geeft.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Craig Wright: “Ik heb meer geld dan jullie land”

Robin Heester

Dagoverzicht: Let op Ethereum scam forks!

Robin Heester

Euro (EURS) als stablecoin: een nieuwe cryptocurrency

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.