Blockchain Stories
SHIB koersvoorspelling: wat kunnen we verwachten?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

SHIB koersvoorspelling: wat kunnen we verwachten?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Shiba Inu (Ticker: SHIB) korte termijn holders werden afgelopen week overtroffen door investeerders in de andere memecoin Pepe (Ticker: PEPE).

In de afgelopen vijf handelsdagen toonden de koersvoorspellingen en vergelijkingen van Shiba Inu dat SHIB en Dogecoin (Ticker: DOGE) minder dan 1% winst behaalden, terwijl PEPE steeg en in dezelfde periode een winst van +22% liet zien.

image 88
Bron: TradingView

PEPE heeft onlangs nieuwe all time highs bereikt, wat waarschijnlijk interesse heeft gewekt in andere memecoins zoals SHIB.

Op het moment van schrijven had PEPE een dagelijks handelsvolume van $1,74 miljard, terwijl SHIB en DOGE respectievelijk $614 miljoen en $1,07 miljard hadden, volgens onze koersen. De markt heeft dus FOMO getoond in de recente opwaartse bewegingen van PEPE.

Om deze reden kan het ontmoedigend zijn voor de korte termijn holders van SHIB, aangezien de memecoin sinds half april zijwaarts op de grafiek beweegt. Dus, is een uitbraak waarschijnlijk voor SHIB, en wat zijn de belangrijkste doelen om in gedachten te houden? Laten we de grafieken bekijken voor wat inzichten.

SHIB koersvoorspelling: momenteel in consolidatiefase

Sinds half april is SHIB onder de $0.000028 gebleven. In dezelfde periode heeft het geschommeld tussen de 47,5% en 61,8% Fib niveau. Ondanks het meerdere keren hertesten van het weerstandsniveau, dat ook fungeert als een bearish orderblock (OB) gemarkeerd in rood, is het een belangrijke hindernis geweest voor verdere stijging.

image 88 1
Bron: TradingView

Het bullish sentiment kan alleen omhoog gaan als ze de hindernis voorbijgaan met een beslissende dagelijkse candlestick sluiting boven het 50% Fib niveau.

De neutrale RSI (Relative Strength Index) toonde aan dat de sterke koopdruk voor de benodigde opgaande uitbraak nog niet aanwezig was. Dit betekende dat SHIB nog een tijdje vast zou kunnen blijven zitten. Het neutrale en markt besluiteloze scenario werd verder bevestigd door gemengde signalen op de futuresmarkt en on chain metrics.

Volgens Coinglass is de open interest (OI) van SHIB gestegen naar $89,5 miljoen, wat duidt op een stijgend bullish sentiment. Wel zagen we dat on chain data een tegenovergesteld signaal lieten zien. Hierbij is het opmerkelijk dat de Supply on Exchanges piekte en een toename van verkoopdruk signaleerde, aangezien meer SHIB’s naar beurzen werden verplaatst voor verkoop.

image 88
Bron: Coinglass

Daarnaast dook het sentiment in het negatieve gebied, wat een negatieve houding ten opzichte van de koers vooruitzichten van SHIB aangaf.

image 89
Bron: Santiment

Dat gezegd hebbende, SHIB zou zijn prijsbereik kunnen verlengen om voldoende momentum te verzamelen voor een mogelijke uitbraak. Als dat zo is, zouden SHIB handelaren kunnen profiteren van de highs en lows binnen het bereik voor winstneming en hernieuwde instapmogelijkheden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu