Blockchain Stories
FTC waarschuwt voor groter risico op crypto romantiek scam
Nieuws Regulatie

FTC waarschuwt voor groter risico op crypto romantiek scam

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft een grote waarschuwing afgegeven over romantiek scams in de crypto wereld. Daarnaast hebben ze gebruikers van crypto gevraagd om dergelijke oplichters bij de overheid te melden en iedereen voor deze scams te waarschuwen. 

De FTC drong er bij crypto gebruikers ook op aan om ‘contact te verbreken’ met online liefdesbelangen die mogelijk proberen geld te stelen. Deze oplichters hanteren vaak een tactiek op de lange termijn. Daarbij nemen ze de tijd om slachtoffers te leren kennen en relaties op te bouwen voordat ze over gaan tot actie. 

Wat is romantische oplichting?

Romantische oplichting is een vorm van oplichting die doorgaans lastig te herkennen is. Deze oplichters vormen emotionele banden met de slachtoffers, die over het algemeen niet vermoeden dat een liefdesbelang hen oplicht. Hierdoor wordt het voor slachtoffers gemakkelijk om de beweringen van de oplichters geloven. 

Tegenwoordig beweren oplichters steeds vaker dat ze expert zijn op het gebied van crypto. Hierdoor laten ze de slachtoffers langzaam maar zeker geloven dat ze de juiste persoon zijn om vertrouwen in te leggen. Uiteindelijk kan het vertrouwen zodanig opbouwen dat ze toegang krijgen tot de wallets van de slachtoffers. 

‘Oplichters zijn goed in wat ze doen’

De FTC waarschuwde investeerders dat dergelijke oplichter als miljoenen dollar afhandig hebben gemaakt van nietsvermoedende slachtoffers. De FTC plaatste hier een officieel bericht over. Hierin schreven ze:

“Ze willen je helpen je geld te beleggen in de cryptomarkten, of ze zeggen dat ze je kunnen leren hoe je dat moet doen. Je denkt misschien dat ze jouw financiële welzijn in gedachten hebben, maar dat is niet zo. Ze geven alleen om hun eigen financiële welzijn.”

Daarnaast benadrukte de FTC enkele signalen waaruit blijkt dat iemands liefdesbelang een oplichter kan zijn. Enkele tekenen zijn het beloven van grote winsten, het garanderen van een laag of geen risico, beweringen over investeringsgeheimen en het overhalen om geld te sturen. 

De FTC herinnerde gebruikers eraan dat niemand winst op een investering kan garanderen. Daarnaast zeiden ze dat alle investeringen risico’s met zich meebrengen, ook in crypto. 

Verder vroegen ze slachtoffers om potentiële oplichters te melden bij de FTC en het sociale platform dat ze gebruiken mee te sturen. Ook dringen ze erop aan om familie en vrienden te waarschuwen voor dergelijke oplichters. 

Meer romantische oplichting in Canada

Niet alleen in de Verenigde Staten vindt romantische oplichting plaats. Ook in Canada liggen oplichters op de loer. De Canadian Investment Regulatory Organization (CIRO) en de Candian Anti-Fraud Centre (CAFC) hebben een waarschuwing hiervoor uitgebracht:

Hierin waarschuwen ze Canadezen om op te passen voor mensen die graag crypto handel willen bespreken. 

Kortom, zorg ervoor dat je niet zomaar beleggingen en investeringen bespreekt met vreemden. Daarnaast kun je niet iedereen online vertrouwen. Oplichters schuilen in een klein hoekje. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu