Blockchain Stories
Image default
Altcoin Blog Cryptocurrency Cryptomarkt Update Dogecoin Nieuws

Dogecoin koers haalt Cardano in: De nieuwe negende grootste cryptocurrency

Cardano heeft onlangs een flink verlies geleden: ze zijn ingehaald door Dogecoin. Inmiddels mag Dogecoin zich de negende grootste cryptocurrency noemen. 

Nu de meme coins steeds populairder beginnen te worden, lijkt het erop dat ze een steeds grotere plek op de markt gaan innemen. De Dogecoin heeft er in een korte tijd meer dan 9% meer waarde bij gekregen dan Cardano. 

Dogecoin heeft hiermee een waarde van $ 26 miljard, terwijl Cardano een waarde van $ 23 miljard heeft. Dit is een bijzondere terugkeer van een meme coin die eerst een enorme daling zag. Voor Dogecoin is dit een goed teken, want door snel uit een diep dal te komen, is de markt in staat om zich vlot aan te passen en te herstellen. 

Nog steeds geen all time high

Ondanks dat het zo goed gaat met de Dogecoin koers, hebben ze nog geen all time high gehaald. Het hoogste punt van de Dogecoin werd in 2021 al bereikt. Helaas voor Dogecoin is de waarde nu nog 76% minder dan de hoogste waarde. 

In de tijd van de all time high kreeg de Dogecoin het voor elkaar om de vierde grootste cryptocurrency te zijn. Dit lukte door onder andere de XRP voorbij te streven. 

Hoe het er nu naar uitziet, is de Dogecoin consistent aan het stijgen. Of ze de vorige all time high weer gaan halen, is nog onduidelijk. Als ze zo blijven stijgen, kan dit nog best wel eens gebeuren. 

Wordt dit het altcoin-seizoen?

Charles Hoskinson, de maker van Cardano, heeft aan het begin van deze maand op X (Twitter) het volgende gezegd: “Het is officieel alt-seizoen, kinderen”. Dit gaat duidelijk over de stijgingen van de verschillende altcoins. 

Ondanks dat de Dogecoin bijzondere prestaties levert, blijven veel investeerders zich richten op de robuuste positie van Cardano. De ontwikkelingen waar Cardano mee bezig is, vormen een goede basis voor waardevermeerdering in de toekomst. 

Gerelateerde artikelen

Phoenix Wallet wordt op 3 mei verwijderd uit Amerikaanse app stores

Wanisha Balak

Bitcoin wordt een veilige haven te midden van de crisis bij Republic First Bank

Wanisha Balak

Bitcoin koers daalt opnieuw, analist spot een Death Cross op de grafieken

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer