Blockchain Stories
Image default
Blog Cryptocurrency Cryptomarkt Update Ethereum Nieuws

Grayscale: ‘Ethereum ETF zit er binnenkort aan te komen’

Grayscale, een belangrijk bedrijf binnen de crypto markt, verwacht ondanks de stilte van SEC snel een Ethereum ETF. 

Er gaan al een tijdje geruchten rond dat er een gebrek is aan communicatie tussen SEC en de aanvragers van de Ethereum ETF. Meestal betekent dit weinig goeds voor een nieuw effect. 

Volgens de geruchten betekent dit dat SEC niet klaar is om de Spot Ethereum ETF te accepteren. Grayscale denkt echter dat het heel anders zit. Craig Salm, het hoofd van de juridische afdeling van Grayscale, geeft aan dat hij verwacht dat de ETF goedkeuring zal verdienen. 

‘De Ethereum ETF is niet anders dan de Bitcoin ETF’

Craig Salm geeft tijdens een aantal tweets aan dat de Ethereum ETF niet anders zal zijn dan de Bitcoin ETF. Zo geeft hij aan: “We geloven dat de zaak net zo sterk is als bij de Bitcoin Spot ETF.”

“Het enige verschil is dat de ETFs geen Bitcoin aanhouden, maar Ethereum. De SEC heeft op veel punten dus al met de uitgevers gesproken en hoeven ze minder uit te zoeken”, aldus het hoofd van de juridische afdeling van Grayscale, Craig Salm. 

Het lijkt erop dat hij hiermee het gebrek aan communicatie juist als een positief punt ziet. Volgens hem weet de SEC wat ze kunnen verwachten en is er daarom minder communicatie nodig. 

Het overstappen op Proof-of-Stake

Het grote verschil tussen Ethereum en Bitcoin is dat Ethereum kort geleden nog over is gestapt op een Proof-of-Stake netwerk. Een ETF uitgever die staking gebruikt in de ETF, zal extra problemen krijgen met de toezichthouder. Dit kan dus extra weerstand geven vanaf SEC. 

Bloomberg analist Erich Balchunas ziet het juist somber in. Hij acht de kans op een Ethereum ETF dit jaar in mei op 25%. Zo geeft hij aan: “Er zijn geen enkele positieve signalen, waar je ook kijkt. Ik hoop zelf dat ze de ETFs goedkeuren, maar het ziet er somber uit.”

Op 23 mei zal de SEC een beslissing uit moeten brengen. We gaan zien wat we kunnen verwachten. 

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer