Blockchain Stories
Image default
Ethereum Nieuws

Beursgenoteerd fonds met belangen in Ethereum zet belangrijke stap: Huiverigheid niet weggewerkt!

De wereld van digitale valuta kijkt al een poosje reikhalzend uit naar de autorisatie van de primeur van Amerikaanse Ethereum-spotbeursfondsen (ETF’s). Dit zou een gunstige ontwikkeling zijn voor Ethereum; de goedkeuring van de eerste Bitcoin-beursfondsen had namelijk een enorme opwaartse kracht veroorzaakt.

Fidelity, een toonaangevende speler in de financiële wereld die plannen koestert om een fonds op basis van Ethereum te introduceren, heeft recentelijk vooruitgang geboekt in deze onderneming. Desondanks blijven analisten sceptisch en hun vooruitzichten zijn zelfs somberder dan voorheen.

Voortgang geboekt in aanvraag voor Ethereum ETF

Fidelity, een toonaangevende financiële dienstverlener uit de Verenigde Staten, heeft op 27 maart een aanvraagformulier van type S-1 ingediend. Dit vertegenwoordigt een verdere voortgang in het proces van de aanvraag. Het biedt echter nog weinig inzicht in de waarschijnlijkheid van goedkeuring van de aanvraag.

Er zijn enkele boeiende aspecten te ontdekken in de aanvraagdocumenten. Fidelity heeft daarom plannen om een gedeelte van de Ethereum die wordt opgenomen in het fonds te staken voor een bepaalde periode. Dit impliceert het staken van digitale activa binnen het Ethereum-netwerk. De bedoeling is om inkomsten te genereren via staking, waarbij de beloning wordt verkregen voor het beveiligen van het netwerk. 

Fidelity zal altijd de verantwoordelijkheid dragen voor het bewaren van de privésleutels van de Ethereum-portefeuilles. Het bedrijf zal hoogstwaarschijnlijk specifieke beheerdiensten van hoge kwaliteit hiervoor beschikbaar hebben.

De waarschijnlijkheid van goedkeuring voor Ethereum-beursfondsen neemt af

Zoals eerder aangehaald, biedt dit document dus nog weinig inzicht in de vooruitzichten van Fidelity. Tegen eind mei zal de Securities and Exchange Commission (SEC) een besluit bekendmaken.

Het is dit bureau dat recentelijk schijnbaar moeite heeft gehad met het begrijpen van Ethereum. Af en toe zijn er suggesties. Deze houden in dat Ethereum als een soort effect wordt beschouwd, wat de integratie ervan in producten zoals ETF’s bemoeilijkt.

Volgens GSR, een marktmaker in de cryptowereld, schatten de analisten van het bedrijf nu de kans op goedkeuring in mei op slechts 20 procent. Dat vertegenwoordigt een aanzienlijke daling. In januari hadden de analisten de kans nog ingeschat op 75 procent.

“Er is naar verluidt zeer weinig betrokkenheid geweest van de SEC, die ook op zijn minst enige politieke druk ondervindt om geen extra ETF’s voor digitale activa goed te keuren. En het vermeende onderzoek van de SEC naar de vraag of ether een effect is, verkleint waarschijnlijk de kans op goedkeuring aanzienlijk.”, stelt Brian Rudick, een analist bij GSR, zoals vermeld in een recente update gezien door The Block.

Gerelateerde artikelen

Phoenix Wallet wordt op 3 mei verwijderd uit Amerikaanse app stores

Wanisha Balak

Bitcoin wordt een veilige haven te midden van de crisis bij Republic First Bank

Wanisha Balak

Bitcoin koers daalt opnieuw, analist spot een Death Cross op de grafieken

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer